O reşedinţă istorică scoţiană care i-a aparţinut rockerului Jimmy Page, distrusă de un incendiu - FOTO

O reşedinţă istorică scoţiană care i-a aparţinut la un moment dat rockerului Jimmy Page a fost distrusă de un incendiu, dar, din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urmă acestui incident, informează contactmusic.com.

103 afișări
Imaginea articolului O reşedinţă istorică scoţiană care i-a aparţinut rockerului Jimmy Page, distrusă de un incendiu - FOTO

O reşedinţă istorică scoţiană care i-a aparţinut rockerului Jimmy Page, distrusă de un incendiu - FOTO

Starul formaţiei Led Zeppelin a cumpărat Boleskine House, din apropiere de lacul scoţian Loch Ness, în 1970, şi a filmat pe această proprietate chiar şi scene pentru filmul-concert al trupei, lansat în 1976, "The Song Remains the Same". Se pare că starul ar fi petrecut în acea locuinţă doar şase săptămâni.

La Boleskine House a izbucnit un incendiu pe 23 decembrie, însă cauza acestuia nu a fost încă determinată.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Pompieri şi Salvare din Scoţia a declarat: "O mare parte din proprietate a fost distrusă de incendiu. Am înţeles că această clădire nu era locuită în momentul apelului (la Serviciul de Urgenţă, n.r.) şi nimeni nu a trebuit să fie evacuat".

Boleskine House a fost, totodată, locuinţa ocultistului Aleister Crowley, de care Jimmy Page este fascinat.

Chitaristul şi compozitorul englez James Patrick "Jimmy" Page, născut în 1944, şi-a început cariera ca membru în The Yardbirds, înainte de a fonda celebra trupă rock Led Zeppelin. Jimmy Page este unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock, influenţând mulţi alţi cântăreţi de excepţie. Jimmy Page a ocupat locul al nouălea în topul celor mai buni 100 de chitarişti realizat de revista Rolling Stone.

Led Zeppelin, înfiinţat în 1966, este considerat unul dintre cele mai inovatoare şi influente grupuri muzicale din secolul al XX-lea. Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

Membrii supravieţuitori ai formaţiei, Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, s-au reunit o singură dată pe scenă, în decembrie 2007, pentru un concert unic, la O2 Arena din Londra, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obţine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorţi, la acest eveniment unic. La acel concert, partitura pentru tobe a fost asigurată de Jason Bonham, fiul toboşarului John Bonham.

Concertul din 2007 a fost organizat în memoria regretatului cofondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici