O rudă a vrăjitorelor Vanessa şi Melissa deghizată în Gongoi a îngrozit-o pe Zăvoranu într-un ritual

Una din rudele vrăjitoarelor Vanessa şi Melissa a îngrozit-o pe Oana Zăvoranu după ce a ieşit din lacul Chitila deghizat în aşa fel încât să pară că are anumite infirmităţi, cum ar fi lipsa unei mâini şi a unui ochi, femeile spunându-i vedetei că dacă aruncă cu plicuri cu bani în "Gongoi" va scăpa.

2082 afișări
Imaginea articolului O rudă a vrăjitorelor Vanessa şi Melissa deghizată în Gongoi a îngrozit-o pe Zăvoranu într-un ritual

Vrăjitoarea Vanessa (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Tribunalul Ilfov, instanţa care a emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei dintre rudele vrăjitoarelor Rada Mincă şi Roxana Lider, cunoscute drept Melissa şi Vanessa, a făcut publică, miercuri, motivarea deciziei luate în cazul acestora.

Instanţa relatează în motivare unul dintre episoadele în care vrăjitoarele, cu complicitatea lui Ionuţ Ştefan Voicu, au regizat o scenetă potrivit căreia din apa lacului Chitila trebuia să iasă, la un semn prestabilit, "Gongoiul" sau Satana.

Instanţa arată că în prealabil vrăjitoarele au discutat cu Voicu, pe care l-au pus să se deghizeze într-un infirm fără mână şi fără un ochi, denumit de practicantele magiei albe "Gongoiul", asimilat Satanei.

"Fiind reaudiat în data de 10 ianuarie, inculpatul Ionuţ Ştefan Voicu susţine în continuare că autoturismul în cauză a fost folosit exclusiv de el, l-a achiziţionat cu suma de 30.000 de euro de la inculpata Rada Mincă în data de 22 iulie 2011, adică exact în ziua în care învinuitul P.I. intrase în posesia documentelor necesare înmatriculării. Mai mult, învinuitul Voicu declară că a dispus de suma de 30.000 de euro din economii personale, din aceaştia 20.000 de euro fiindu-i făcuţi cadou de numita C.A.", notează instanţa în documentul citat.

Tribunalul Ilfov arată că "inculpatul nu recunoaşte faptul că la solicitarea inculpatelor Roxana Lider şi Rada Mincă, deghizat în aşa fel încât să pară că are anumite infirmităţi, a intrat în apa lacului Chitila, unde la un semnal convenit anterior, în timpul ritualului specific vrăjitoresc a ieşit din apă şi cu ajutorul unor gesturi şi onomatopee sugestive, a indus-o în eroare pe partea vătămată Zăvoranu Ioana, creându-i acesteia convingerea că apariţia sa este cea a unui spirit malefic".

"Acest aspect este contrazis de declaraţia martorului cu identitate protejată I.A., care declară că în cursul lunii noiembrie 2011 a asistat la o discuţie într-un local din zona Giuleşti din Bucureşti în care Voicu a declarat în faţa celor prezenţi că la începutul verii 2011, la solicitarea inculpatelor Roxana Lider şi Rada Mincă, despre care a precizat că sunt prietenele lui de familie, a fost pe malul lacului Chitila, unde cele două l-au deghizat în aşa fel încât să pară că are anumite infirmităţi, cum ar fi lipsa unei mâini şi a unui ochi, şi i-au cerut să se scufunde în apa lacului şi să aştepte un semn de la ele pentru că urmează să vină Oana Zăvoranu şi el trebuie să iasă din apă pentru a o speria pe aceasta şi a o face să creadă că este «Satana»", se mai arată în motivare.

Instanţa mai notează că "inculpatul Ionuţ Ştefan Voicu a povestit în continuare cum la un moment dat Oana Zăvoranu a fost adusă cu maşina de un individ pe nume N., identificat ulterior în persoana martorului R.N., cele două inculpate au efectuat mai multe ritualuri, iar la un moment dat i-au comunicat Oanei că vor arunca plicuri cu bani în apa lacului şi dacă din aceasta va ieşi «Gongoiul» şi va prinde acele plicuri, o va lăsa în pace".

Voicu a mai arătat atunci, potrivit documentului instanţei, că în plicurile respective nu erau sume de bani, ci hârtii fără valoare, iar la semnul convenit cu inculpatele a ieşit din apa lacului şi a început să gesticuleze, fapt care a îngrozit-o pe vedetă.

"Aceste aspecte sunt confirmate în parte de martorul R.N., care recunoaşte că la solicitarea inculpatei Roxana Lider a preluat-o pe partea vătămată Ioana Zăvoranu de la o benzinărie din municipiul Bucureşti şi a condus-o în Pădurea Chitila, unde a lăsat-o lângă malul lacului unde a fost aşteptată de inculpată", se mai arată în motivarea instanţei.

Tribunalul Ilfov a emis în 11 ianuarie mandate de arestare preventivă pe numele lui Ionuţ Ştefan Voicu, Ştefan Mincă şi Remus Mincă, rude ale vrăjitoarelor Vanessa şi Melissa. Cei trei sunt acuzaţi de mai multe fapte de înşelăciune şi complicitate la această faptă. Decizia Tribunalului nu este definitivă, fiind contestată de cei trei.

Roxana Lider şi Rada Mincă, acuzate de înşelăciune şi şantaj, precum şi Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea, cercetaţi pentru complicitate la cele două infracţiuni, au fost arestaţi preventiv în urma unei decizii din 21 decembrie 2011 a Curţii de Apel Bucureşti.

Tribunalul Ilfov a decis, marţi, ca vrăjitoarea Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, să fie cercetată în libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea Chitila, soluţia putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Şi vrăjitoarea Mincă Rada, cunoscută drept Melissa, a cerut instanţei Tribunalului Ilfov să fie eliberată provizoriu sub control judiciar, cererea urmând să fie judecată vineri.

Pe de altă parte, procurorii au cerut instanţei Tribunalului Ilfov prelungirea duratei arestării preventive în cazul celor patru.

În faţa magistraţilor Curţii de Apel, vrăjitoarea Roxana Lider a recunoscut că i-a ghicit în repetate rânduri Oanei Zăvoranu. "Este adevărat că a venit această femeie la mine şi da, i-am ghicit, am vrut să-i îndeplinesc visul de a ajunge la Hollywood, dar i-am luat sume mici, 2 milioane, 3 milioane", a spus vrăjitoarea Vanessa.

Întrebată de instanţă dacă nu ar fi fost mai bine să fi existat şi nişte chitanţe pentru aceste servicii, vrăjitoarea a spus că este de acord să elibereze chitanţe pentru serviciile sale, însă până la acest moment nu există lege în acest sens.

Tribunalul Buftea decisese, în 14 decembrie 2011, ca vrăjitoarele Vanessa şi Melissa să fie cercetate în stare de libertate, respingând propunerea Parchetului Tribunalului Ilfov de arestare preventivă a acestora.

Instanţa a stabilit că vrăjitoarele Roxana Lider şi Rada Mincă îşi făceau publicitate în presă şi prin bannere susţinând că sunt cele mai mari clarvăzătoare şi cereau clienţilor bijuterii, bani, miere, icoane şi păpuşi, iar apoi îi supuneau unor ritualuri în cimitire şi îi ameninţau că vor dezvălui detalii din viaţa lor.

Potrivit instanţei, aceste ameninţări nu sunt însă de natură să alarmeze o persoană rezonabilă, "condiţie cerută în mod imperativ de dispoziţiile art. 194 Cod penal raportat la art. 193 din acelaşi act normativ".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici