O rută a bisericilor de lemn din România şi Moldova, premiul doi la un concurs european

O rută a bisericilor de lemn din România şi Republica Moldova a obţinut locul al doilea la concursul „Destinaţii ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Reţeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism.

469 afișări
Imaginea articolului O rută a bisericilor de lemn din România şi Moldova, premiul doi la un concurs european

O rută a bisericilor de lemn din România şi Moldova, premiul doi la un concurs european

Ruta transnaţională a bisericilor de lemn din România şi Republica Moldova este un proiect dezvoltat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) în colaborare cu Agenţia de Investiţii din Republica Moldova.

Proiectul se desfăşoară pe suprafaţa a 16 judeţe din România şi în 3 raioane de peste Prut.

„Cei care îndrăznesc să o parcurgă în integralitatea sa au posibilitatea de a învăţa, de a trăi şi de a lua parte la o experienţă semnificativă, antrenantă şi memorabilă, care poate fi personalizată în funcţie de interesul fiecăruia. Toate aceste caracteristici unice i-au adus notorietate, inclusiv pe plan internaţional”, a transmis Ministerul Culturii.

România a mai obţinut două premii. Este vorba despre „Mic dejun la Margina”, lansat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş în colaborare cu Centrul Turistic Margina, care a câştigat locul al III-lea la categoria „Walking Tourism and Slow Travel” şi despre Ruta Regională „Drumul patrimoniului muzeal maramureşean”, dezvoltată de Consiliul Judeţean Maramureş şi recunoscută de MEAT, care a obţinut premiul special al juriului pentru reacţia în faţa impactului pandemiei COVID-19.

Premiile au fost decernate la Atena, în Grecia, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a conferinţei „Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu şi Creativitate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici