O scrisoare a cântăreţei Kate Bush către un fan, vândută pentru 11.200 de dolari la o licitaţie

O scrisoare adresată de cântăreaţa britanică Kate Bush unui fan, redactată în 1978, a fost vândută pentru 11.200 de dolari la o licitaţie online, informează contactmusic.com.

120 afișări
Imaginea articolului O scrisoare a cântăreţei Kate Bush către un fan, vândută pentru 11.200 de dolari la o licitaţie

O scrisoare a cântăreţei Kate Bush către un fan, vândută pentru 11.200 de dolari la o licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kate Bush, în vârstă de 56 de ani, a redactat scrisoarea în 1978, pe o coală de hârtie cu antetul unui hotel, adresând mesajul unui fan în vârstă de 14 ani, pe nume David, care voia să ştie versurile melodiei "Wuthering Heights" a cântăreţei britanice.

Vedeta i-a scris de mână un mesaj de mulţumire, alături de versurile cerute şi un autograf.

"Mă îndrăgostisem de cântecul acela aşa că le-am scris celor de la EMI Records şi le-am cerut versurile. Spre suprinderea mea, la câteva săptămâni după aceea, am primit un răspuns de la cântăreaţa însăşi. (Scrisoarea, n.r.) este unul dintre cele mai de preţ obiecte deţinute de mine de atunci până în prezent", a declarat David.

Scrisoarea a fost vândută la începutul săptămânii, prin intermediul site-ului TracksAuction.com.

Catherine "Kate" Bush, născută pe 30 iulie 1958, este o cântăreaţă, compozitoare şi producătoare britanică, celebră pentru stilul ei muzical eclectic şi vocea ei sensibilă, care au ajutat-o să devină o prezenţă de marcă în peisajul muzical din Marea Britanie.

În 1978, Kate Bush a devenit prima cântăreaţă din istorie care a ajuns pe primul loc în topul britanic - Official Singles Chart - cu piesa ei de debut, un cântec compus de ea, "Wuthering Heights", care a rămas pe primul loc vreme de patru săptămâni. De atunci, artista a lansat 10 albume de studio, dintre care trei au ajuns pe primul loc în topul britanic. În 1987 a primit un Brit Award la categoria "cea mai bună cântăreaţă britanică solo", iar, în 2002, a fost recompensată cu un premiu Ivor Novello pentru contribuţia extraordinară adusă industriei muzicale din Marea Britanie. Kate Bush a primit şi trei nominalizări la premiile Grammy şi, în 2013, a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici