O secvenţă cu Steve McQueen, desemnată cea mai bună scenă cu motociclete din istoria cinematografiei

O secvenţă din filmul "Marea evadare/ The Great Escape" (1963), în care actorul american Steve McQueen interpretează un personaj urmărit de nazişti, a fost desemnată cea mai bună scenă cu motociclete din istoria cinematografiei.

373 afișări
Imaginea articolului O secvenţă cu Steve McQueen, desemnată cea mai bună scenă cu motociclete din istoria cinematografiei

O secvenţă cu Steve McQueen, desemnată cea mai bună scenă cu motociclete din istoria cinematografiei

În acel film despre Al Doilea Război Mondial, personajul jucat de starul hollywoodian este urmărit de nazişti, fură o motocicletă şi încearcă să sară cu aceasta peste un gard de sârmă ghimpată, însă se încurcă în firele metalice şi este capturat, informează contactmusic.com.

Rebecca Donohue, purtătoarea de cuvânt a companiei Carole Nash, lider pe piaţa asigurărilor pentru motocicliştii din Marea Britanie, care a realizat acest sondaj, a declarat: "«Marea evadare» este un film pe care oamenii îl privesc din nou şi din nou. Ca şi cum ei ar spera că, dacă îl vor privi de suficient de multe ori, personajul principal va reuşi să treacă în cele din urmă peste acel ultim grad de sârmă ghimpată".

Secvenţa din filmul "Top Gun", în care Tom Cruise se plimbă pe motocicletă, a ocupat locul al doilea în acest clasament, iar podiumul este completat de o secvenţă din pelicula "Easy Rider", un clasic al genului.

O secvenţă cu Arnold Schwarzenegger din filmul "Terminator 2: Ziua Judecăţii" ocupă locul al patrulea.

Pe poziţia a cinea se află o scenă din cel mai recent film din seria "James Bond", intitulat "007: Coordonata Skyfall", în care actorul britanic Daniel Craig participă la o cursă de urmărire cu motocicleta pe acoperişurile mai multor clădiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici