O statuie uriaşă a lui Colin Firth în rolul lui Mr. Darcy din "Mândrie şi prejudecată", instalată într-un lac din Londra

O statuie uriaşă a actorului Colin Firth în rolul personajului Mr. Darcy din adaptarea TV a romanului "Mândrie şi prejudecată" a fost instalată, luni, în lacul Serpentine din Hyde Park, din Londra.

1243 afișări
Imaginea articolului O statuie uriaşă a lui Colin Firth în rolul lui Mr. Darcy din "Mândrie şi prejudecată", instalată într-un lac din Londra

Colin Firth (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Statuia, cu o înălţime de 3,7 metri, îl prezintă pe Mr. Darcy care iese din apă, o scenă care aminteşte de adaptarea pentru televiziune din 1995 a romanului lui Jane Austen şi care l-a transformat pe Colin Firth într-un sex simbol, informează accesshollywood.com.

De altfel, scena în care Mr. Darcy iese din apă a fost votată în mai multe rânduri drept "unul dintre cele mai memorabile momente din televiziune".

Unul dintre sculptorii care au lucrat la realizarea statuii, Toby Crowther, a declarat că punctul de plecare a fost scena din adaptarea TV a romanului, dar şi spiritul personajului descris în cartea "Mândrie şi prejudecată".

Statuia, care îl prezintă pe Mr. Darcy de la brâu în sus, este plasată în mijlocul lacului din Hyde Park şi promovează un nou post TV britanic - Drama. Respectiva statuie va fi mutată în mai multe lacuri, cu scop de promovare, şi va rămâne în cele din urmă în Lyme Park, în nord-vestul Angliei.

Colin Firth este actor de film, teatru şi televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului "Mândrie şi prejudecată". Colin Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria "Jurnalul lui Bridget Jones", musicalul "Mamma Mia!", "Fata cu cercel de perlă" şi "Pur şi simplu dragoste/ Love Actually". După ce a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în 2011, pentru rolul din "Discursul regelui", Colin Firth a mai jucat în "Gambit", alături de Cameron Diaz, dar şi în drama "Tinker, Tailor, Soldier, Spy", despre Războiul Rece, alături de actorii Gary Oldman, Tom Hardy şi Benedict Cumberbatch.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici