O stea în devenire: Bob Dylan, în sfârşit în vârful topurilor muzicale, la 78 de ani

  • După multe premii pentru literatură, muzică şi film, Dylan ajunge în sfârşit şi pe prima poziţie în Billboard
  • 'Murder Most Foul' e o cronică de 17 minute despre asasinarea lui JFK din 1963
  • E prima piesă cu o durată aşa de mare care ajunge pe primul loc în top
873 afișări
Imaginea articolului O stea în devenire: Bob Dylan, în sfârşit în vârful topurilor muzicale, la 78 de ani

O stea în devenire: Bob Dylan, în sfârşit în vârful topurilor muzicale, la 78 de ani

Trebuie să vorbim despre o tânără speranţă muzicală, o foarte talentată stea în devenire - care tocmai ce a reuşit primul său hit number 1 în topul Bilboard, din Statele Unite. Da, Bob Dylan, câştigător de premiu Nobel, de Oscar şi de vreo 10 premii Grammy, care după ce ne-a dat sute de cântece geniale, reuşeşte şi el această performanţă în topuri, la 78 de ani. Şi o face cu stil, cu o baladă de 17 minute. Până acum, doar piesa 'Fear Inoculum' de la Tool reuşise să intre în Top 100 (abia pe locul 93), cu o durată de peste 10 minute.

Murder Most Foul se cheamă ”hit-ul", e o cronică a asasinării lui Kennedy în 1963, o lansare surpriză de la Dylan care fost downloadată de 10.000 de ori în prima săptămână de la lansare. Sigur, au mai fost piese scrise de Dylan care au ajuns pe prima poziţie a topurilor (Blowin In The Wind şi Mr. Tambourine Man) dar niciodată cântate de el.

Piesa ca “Like a Rolling Stone”, “Rainy Day Women #12 & 35” sau “Things Have Changed” au ajuns doar până pe locul al doilea. Adevărul e că nu ştiu cum ar fi suportat Dylan să nu intre în compania selectă a unor artişti precum Vanilla Ice ice baby, Sir Mix-a-Lot sau mai ştiu eu ce tineri de pe la American idol. Oricum, mai are până să o prindă pe Mariah Carey, care are 19 piese ajunse până acum în vârful topului Billboard. Eu cred în şansa lui!

Ascultă piesa aici şi pe Smart Radio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici