O şuviţă din părul chitaristului Jimi Hendrix, estimată la 60.000 de dolari, scoasă la licitaţie

O amuletă realizată dintr-o şuviţă din părul chitaristului Jimi Hendrix, estimată la 60.000 de dolari, va fi pusă în vânzare într-o licitaţie care va avea loc la New York, pe 29 septembrie, informează contactmusic.com.

150 afișări
Imaginea articolului O şuviţă din părul chitaristului Jimi Hendrix, estimată la 60.000 de dolari, scoasă la licitaţie

O şuviţă din părul chitaristului Jimi Hendrix, estimată la 60.000 de dolari, scoasă la licitaţie

Această amuletă inedită a reprezentat unul dintre numeroasele obiecte utilizate într-o şedinţă de spiritism, intens mediatizată, organizată de jurnaliştii de la revista Guitar World, care doreau să intre în legătură cu spiritul lui Jimi Hendrix, pe 18 septembrie 1983, chiar în ziua în care se împlineau 13 ani de la moartea celebrului chitarist american.

"Este o amuletă de aproximativ 50 de centimetri, realizată din două fâşii din piele, una roşie şi alta verde, împletite între ele, pentru a se potrivi cu o altă fâşie din piele, încrustată cu mărgele, înfăşurată în jurul unei şuviţe din părul lui Hendrix", a precizat un purtător de cuvânt al casei Profiles in History, organizatoarea licitaţiei.

"A fost creată în 1971 de Felix Pappalardi, basistul trupei Mountain şi producător al trupei Cream. În cele din urmă, amuleta a fost descoperită la o vânzare de obiecte organizată de o asociaţie, care o achiziţionase în prealabil de la o agenţie imobiliară din Hollywood, Florida. Amuleta, ce poate fi recunoscută imediat, graţie mediatizării sale intense, a fost descoperită într-o ramă care a fost spartă", a precizat aceeaşi sursă.

Obiectul, care se află "într-o stare de conservare vintage, dar foarte bună", a fost estimat la 60.000 de dolari.

Licitaţia Multimillion Dollar Auction va fi organizată de casa Profiles in History, la New York, în perioada 29 septembrie - 1 octombrie.

Printre alte obiecte cu specific muzical ce vor fi puse în vânzare la aceeaşi licitaţie se află o curea de ceas, un set de chei, un instrument de acordare a chitarelor şi o geantă aparţinând lui Jimi Hendrix, o uniformă de pompier britanic ce a aparţinut lui John Lennon, o muzicuţă ce a aparţinut lui Bob Dylan, un contract semnat de Jim Morrison în care apar titlurile unora dintre cele mai cunoscute piese ale trupei The Doors, o brăţară purtată de Taylor Swift la o gală Billboard Music Awards şi o chitară bas Hofner cu autograful lui Paul McCartney.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici