O şuviţă din părul lui Mick Jagger, vândută pentru 4.000 de lire sterline

O şuviţă din părul lui Mick Jagger a fost vândută pentru 4.000 de lire sterline (4.700 de euro), în timp ce una din podoaba capilară a colegului Keith Richards a fost adjudecată pentru doar 900 de lire sterline (1.059 de euro), la două licitaţii organizate la Londra.

153 afișări
Imaginea articolului O şuviţă din părul lui Mick Jagger, vândută pentru 4.000 de lire sterline

O şuviţă din părul lui Mick Jagger, vândută pentru 4.000 de lire sterline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şuviţa lui Mick Jagger a fost adjudecată, miercuri, la casa Bonhams, de un cumpărător care a licitat prin telefon, presa britanică speculând că acesta ar fi fost angajat chiar de muzician. Liderul formaţiei The Rolling Stones, care s-a confruntat în trecut cu mai multe procese pentru stabilirea paternităţii, s-ar teme că şuviţa ar putea fi folosită pentru eventuale teste ADN, informează dailymail.co.uk.

Şuviţa de păr s-a aflat în posesia primei sale iubite, Chrissie Shrimpton, vreme de aproape 50 de ani şi era evaluată la 1.500 - 2.000 de lire sterline. Mick şi-a tăiat părul pe când locuia cu Shrimpton în casa familiei acesteia. Fără ca el să ştie, bunica tinerei a păstrat o şuviţă din părul lui. După ce bunica a murit, şuviţa a ajuns în posesia unei mătuşi şi abia apoi în mâinile lui Chrissie.

Încasările rezultate din licitaţia londoneză de miercuri vor fi donate unor organizaţii de ajutorare a persoanelor care au suferit diferite traumatisme în zona feţei.

Pe de altă parte, şuviţa lui Keith Richards a fost vândută la o licitaţie recentă pentru o sumă de patru ori mai mică - 900 de lire sterline.

Şuviţa datează din 1964, când a fost tăiată din părul chitaristului de o fană, în culisele unui concert.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă. În 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi în România, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici