Oamenii de ştiinţă au făcut o bandă de alergare pentru micro-organisme

  • Tehnologia modernă permite descoperirea multor lucruri noi.
  • O echipă de cercetători au inventat un gadget prin care pot studia îndeaproape micro-organisme.
  • Studiul i-a ajutat să analizeze şi să înţeleagă mai bine comportamentul acestora.
125 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au făcut o bandă de alergare pentru micro-organisme

Profimedia

Cercetătorii de la Stanford au găsit o metodă nouă de analiză a comportamentului micro-organismelor marine.

E vorba de un cerc prin care apa trece încontinuu şi astfel micro-organismele vor avea un comportament diferit faţă de cel dintr-un vas mic, bol şi alte recipiente de genul acesta.

Micuţele creaturi trec prin tubul de apă şi microscopul urmăreşte, dar şi înregistrează mişcarea acestora. 

Manu Prakash, profesor de bioinginerie la Universitatea Stanford, a spus că de fiecare dată când a introdus un organism în acest instrument, a descoperit ceva nou.

De exemplu, au observat cum micro-organismele sunt afectate de gravitaţie. Toate sunt conştiente de gravitaţie şi ştiu cum s-o folosească.

Au descoperit că o mare parte dintre acestea îşi schimbă frecvent mişcarea de înot, uneori chiar au stat în loc, lucruri care până acum n-au fost analizate atât de îndetaliat.

Sincron Manu Prakash, profesor de bioinginerie la Universitatea Stanford

”Scopul nostru cu acest proiect este cum să aducem toate aspectele oceanului într-un laborator de studiu şi să aducem metode de studiu microscopic la ocean. Provocarea este de a găsi metode de observare a mişcărilor micro-organismelor unicelulare sau pluricelulare, care au capacitatea de a traversa distanţe foarte lungi sau chiar infinite pe axa verticală,” a spus  Manu Prakash, profesor de bioinginerie la Universitatea Stanford.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici