Oprah Winfrey - cea mai influentă personalitate a televiziunii americane

Oprah Winfrey a fost desemnată cea mai influentă personalitate a televiziunii americane, în topul anual realizat de Harris Poll, care îi mai plasează în acelaşi clasament pe Jay Leno, Ellen DeGeneres şi Hugh Laurie, cunoscut publicului din serialul TV "House".

167 afișări
Imaginea articolului Oprah Winfrey - cea mai influentă personalitate a televiziunii americane

Oprah Winfrey - cea mai influentă personalitate a televiziunii americane (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

În clasamentul dominat de Oprah Winfrey, poziţia secundă este ocupată de Glenn Beck, care are 45 de ani şi este gazda unei emisiuni politice la Fox News şi a unui program de radio naţional - "The Glenn Beck Program" -, care se bucură de aprecierea republicanilor, independenţilor şi persoanelor cu vârste de peste 64 de ani. Pentru Beck, aceasta este prima oară când intră în topul Harris, care este realizat din 1993.

Şapte dintre cele zece personalităţi prezente în top sunt moderatori de emisiuni TV. După ce anterior a fost pe prima poziţie a clasamentului, Jay Leno de la NBC a ajuns pe poziţia a treia. Studiul a fost realizat înainte de declanşarea războiului din cadrul NBC, ca urmare a renunţării la "The Jay Leno Show" şi relansării "The Tonight Show", cu Leno la pupitru, de la 1 martie.

Winfrey a urcat patru poziţii în clasament comparativ cu topul de acum un an, pe primul loc, Harris apreciind că motivul este anunţul pe care vedeta l-a făcut în noiembrie în legătură cu încheierea programului "The Oprah Winfrey Show" în 2011, după 25 de ani în care acesta a fost favoritul publicului american.

În afară de Winfrey, cealaltă femeie prezentă în clasamentul celor mai influente 10 personalităţi din televiziunea americană este Ellen DeGeneres, care se află pe poziţia a patra în top, la egalitate cu protagonistul serialului TV "House", actorul Hugh Laurie. DeGeneres are propriul show TV şi, în februarie, va debuta ca jurat în programul TV "American Idol".

În top au mai intrat prezentatorul TV Jon Stewart, actorul Charlie Sheen, din serialul "Doi bărbaţi şi jumătate/ Two and a Half Men", Mark Harmon, David Letterman şi Bill O'Reilly.

Pentru realizarea studiului, Harris Poll a apelat la un eşantion de 2.276 de adulţi, care au răspuns unui formular online în cadrul unui sondaj realizat pe teritoriul american în perioada 7 - 14 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici