Oprah Winfrey se întoarce pe marile ecrane, pentru prima dată în ultimii 14 ani

Realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey joacă în filmul "The Butler", în regia lui Lee Daniels, acesta fiind primul său rol într-un film pentru marile ecrane în ultimii 14 ani

239 afișări
Imaginea articolului Oprah Winfrey se întoarce pe marile ecrane, pentru prima dată în ultimii 14 ani

Oprah Winfrey se întoarce pe marile ecrane, pentru prima dată în ultimii 14 ani (Imagine: AFP / Mediafaxfoto)

Oprah Winfrey, în vârstă de 58 de ani, a jucat cel mai recent într-un film în 1998, în "Beloved", în regia lui Jonathan Demme, informează Daily Mail.

În filmul "The Butler", bazat pe povestea reală a lui Eugene Allen, un valet de culoare care a lucrat la Casa Albă pentru opt preşedinţi americani, Oprah joacă alături de Lenny Kravitz, Cuba Gooding Jr, Liam Neeson, Robin Williams, Nicole Kidman, John Cusack şi Forest Whitaker, care deţine rolul principal.

Filmul "The Butler" are la bază un articol publicat în ziarul Washington Post, despre Eugene Allen. Acesta şi-a început cariera în 1952, într-o perioadă în care legile segregaţioniste erau încă vigoare în Statele Unite. A lucrat mai întâi în bucătărie, dar a ajuns în cele din urmă să fie valetul principal pentru opt preşedinţi americani.

Aceasta este prima dată când Oprah Winfrey se întoarce pe marele ecran în ultimii 14 ani. Totuşi, între timp, ea şi-a împrumutat vocea unor personaje din filme animate precum "Reţeaua miraculoasă/ Charlotte's Web" şi "Bee Movie - Povestea unei albine/ Bee Movie".

Oprah Winfrey este supranumită "regina talk show-urilor" graţie emisiunii sale "The Oprah Winfrey Show", care a debutat în anii 1980.

Ea este una dintre cele mai bogate femei din America, cu o avere estimată, în 2010, de editorii revistei Forbes, la 2,4 miliarde de dolari.

Presa americană consideră că renumita realizatoare americană de culoare a schimbat felul în care oamenii vorbesc şi a popularizat un stil de interviu de tip "confesional". Recomandările ei în ceea ce priveşte cărţile nou lansate au avut întotdeauna un efect spectaculos asupra vânzărilor.

Emisiunea "The Oprah Winfrey Show", liderul de audienţă pe segmentul talk show-urilor diurne din Statele Unite ale Americii, a debutat pe 8 septembrie 1986, pe postul de televiziune ABC. Episodul final, difuzat în luna mai 2011, a fost cel de-al 4.561-lea. Această emisiune de televiziune era urmărită, în medie, de 40 de milioane de telespectatori în Statele Unite şi redifuzată în 150 de ţări.

În ianuarie anul trecut, Oprah şi-a lansat propriul post de televiziune, OWN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici