Opt membri ai familiei actriţei Angelina Jolie au murit în ultimii ani din cauza cancerului

Opt membri ai familiei actriţei americane Angelina Jolie au murit în ultimii ani, înainte de a ajunge la vârsta a treia, din cauza unor gene care determină apariţia cancerului, informează dailymail.co.uk.

923 afișări
Imaginea articolului Opt membri ai familiei actriţei Angelina Jolie au murit în ultimii ani din cauza cancerului

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angelina Jolie a luat măsuri drastice după ce a aflat că este purtătoare a unei gene (BRCA) care creşte considerabil riscul de cancer şi a suportat de curând o nouă intervenţie chirurgicală. Duminică, tabloidul britanic The Sun a publicat un articol în care a dezvăluit faptul că opt membri din familia actriţei au murit în ultimii ani din cauza cancerului.

Vedeta în vârstă de 39 de ani a suportat recent o operaţie de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine, la doi ani după ce a suportat o dublă mastectomie.

Actriţa americană, mamă a şase copii, a vorbit într-un editorial apărut în The New York Times despre motivele care au determinat-o să facă operaţiile respective şi a spus că a luat acea decizie pentru a creşte în rândul publicului gradul de conştientizare în ceea ce priveşte riscul de cancer şi, în cele din urmă, pentru a salva vieţile altor persoane.

O fotografie a familiei Angelinei Jolie, realizată în 1977, reprezintă un avertisment brutal în privinţa pericolelor pe care le generează această boală pentru persoanele care se îmbolnăvesc de cancer înainte de a ajunge la vârsta a treia.

Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Mătuşa actriţei, Debbie Martin, a murit de cancer mamar în 2013, la vârsta de 61 de ani. O altă mătuşă, Stella Laws, şi o verişoară, Francine, au murit din cauza cancerului. Bunicul Rolland Bertrand a murit din cauza unui cancer la glandele salivare în 1985, la vârsta de 61 de ani, la fel ca unchiul ei Raleigh. Bunica Angelinei Jolie, Lois, a murit de cancer ovarian la vârsta de 45 de ani, iar străbunica ei, Virginia Gouwens, a murit din cauza aceleiaşi maladii la vârsta de 53 de ani.

Ron Martin, unchiul vedetei americane, care a fost căsătorit cu mătuşa acesteia, Debbie Martin, spune că este mândru de faptul că Angelina Jolie a ales să facă publice aceste dezvăluiri despre starea ei de sănătate.

"Este o persoană foarte retrasă. Însă a ales să expună în public întregul istoric medical al familiei sale şi face acest lucru pentru o cauză dreaptă. Poate să salveze sute de mii de vieţi".

Debbie Martin a murit în mai 2013, la mai puţin de două săptămâni după ce Angelina Jolie a dezvăluit - tot prin intermediul unui editorial publicat în The New York Times - că a suportat o dublă mastectomie, în speranţa de a putea să evite cancerul.

"Debbie a fost mândră de Angelina. Si fericită că ea avea o şansă reală pentru a învinge această boală", a adăugat Ron Martin.

Săptămâna trecută, vedeta hollywoodiană a publicat un editorial, intitulat "Angelina Jolie Pitt: Diary Of A Surgery", în The New York Times, în care şi-a explicat decizia de a-şi extirpa ovarele şi trompele uterine.

Medicii au găsit o tumoare într-unul dintre ovare, dar aceasta s-a dovedit a fi benignă, iar ţesuturile adiacente nu prezentau semne de cancer.

În urma acestei operaţii, actriţa spune că a intrat într-o menopauză forţată şi nu va mai putea să aibă copii.

Ea a decis să îşi păstreze însă uterul, întrucât nu există cauzuri de cancer uterin în istoricul medical al familiei sale.

"Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia mea. Ştiu că fiii şi fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiţi să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»", a adăugat vedeta americană.

Angelina Jolie spune că decizia de a suporta o nouă operaţie este una personală, care nu trebuie să fie luată de toate femeile aflate în situaţia ei. "Cel mai important lucru este să aflaţi care sunt opţiunile pe care le aveţi şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru persoana voastră", a adăugat actriţa.

Angelina Jolie a aflat în 2013 că este purtătoarea genei BRCA1 care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 - pe care o are şi Angelina Jolie - sau gena BRCA2, care se aseamănă foarte mult cu prima.

Cumulat, aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.

Angelina Jolie are o relaţie de aproape zece ani cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei "Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith", unde interpretează un cuplu de asasini profesionişti. Atracţia dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp şi în viaţa reală. Brad Pitt a divorţat de actriţa Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezaţi de presa de la Hollywood "Brangelina", s-au căsătorit în vara anului 2014 şi au şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici