Oraşul din două ţări. Unii locuitori stau în living în Olanda şi merg în dormitor în Belgia

  • Linia de frontieră dintre Belgia şi Olanda trece prin mai multe clădiri, atât private, cât şi publice.
  • În Baarle poţi sa te uiţi la televizor din Olanda şi să mergi la culcare în dormitor, în Belgia.
1990 afișări
Imaginea articolului Oraşul din două ţări. Unii locuitori stau în living în Olanda şi merg în dormitor în Belgia

Sursa foto: Profimedia

Cum ar fi ca cineva să treacă graniţa fără să plătească vama, doar mergând dintr-o cameră în alta. Exact aşa este viaţa lui Julien Leemans din oraşul Braale, pentru că graniţa de stat dintre Belgia şi Olanda trece exact prin casa lui.
 
„De fiecare dată când mă duc la toaletă trebuie să traversez graniţa, din fericire nu există control vamal”, a spus acesta.
 
Acesta nu este singurul lucru ieşit din comun, între Belgia şi Olanda există zeci de puncte de trecere a frontierei. Graniţa este însemnată peste tot cu cruciuliţe albe şi trece de-a curmezişul oraşului, cafenelelor, magazinelor şi chiar a locuiţelor private.
 
„Anul 1198 este foarte important pentru noi pentru că atunci ducele Henric a dat terenul din Baarle lordului Breda în arendă, dar lordul Breda nu a primit decât terenul care nu era încă cultivat. Parcelele cultivate, ducele Henric le-a păstrat pentru el”, a afirmat Julien Leemans..
 
Graniţa trece pe la primărie şi pe la secţia de poliţie unde belgieni şi olandezi lucrează cot la cot. Zicala în oraş este aceea că ”Tu trăieşti în ţara în care se află uşa ta de intrare”.
 
„În sala aceasta, graniţa este de la uşă la fereastră, pe o parte este Belgia, pe cealată parte Olanda. Dacă se oficiază o nuntă, mirele şi mireasa, dar şi martorii de cununie trebuie să stea pe partea Belgiană”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici