Orez cu lapte şi muşcate şi budincă cu panseluţe, la Festivalul Florilor Comestibile

Mâncăruri asezonate cu flori, cum ar fi pui cu orez şi trandafiri, budincă de panseluţe, şniţel cu flori de soc sau orez cu lapte şi muşcate, vor putea fi degustate, începând de luni, în cadrul Festivalului Florilor Comestibile, la Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

582 afișări
Imaginea articolului Orez cu lapte şi muşcate şi budincă cu panseluţe, la Festivalul Florilor Comestibile

Orez cu lapte şi muşcate şi budincă cu panseluţe, la Festivalul Florilor Comestibile (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurante din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovacs Istvan, a declarat, vineri, că Festivalul Florilor Comestibile, care va începe luni, la Sfântu Gheorghe, reprezintă un punct de atracţie pentru localinici, dar şi pentru turişti, evenimentul aflându-se la cea de-a patra ediţie.

Kovacs Istvan, iniţiatorul şi organizatorul acestui festival, a subliniat că puţini oameni ştiu că florile nu sunt doar decorative, ci pot fi folosite şi la gătit, iar acest eveniment este o bună ocazie de a le arăta că există alternative gastronomice, dar şi de a promova judeţul Covasna şi a atrage cât mai mulţi turişti în această zonă.

"În jurul nostru sunt atâtea flori care pot fi folosite şi la gătit. Este nevoie de o reformă şi în domeniul restaurantelor. Asociaţia noastră a hotărât ca în fiecare lună să organizeze măcar un eveniment gastronomic mai inedit, prin care să reatragem oamenii în restaurante şi prin care să le arătăm că există alternative şi în gastronomie", a spus preşedintele SVESZ.

Invitatul special al acestui eveniment gastronomic este maestrul bucătar Blasko Janos din Ungaria.

La ediţiile anterioare au putut fi degustate, printre altele, pui cu orez şi trandafiri, clătite cu flori de dovleac, gogoşi cu trandafiri, budincă cu panseluţe şi sos caramel, şniţel cu flori de soc, orez cu lapte şi muscate.

Printre florile comestibile se numără trandafirii, violetele, lalelele, levănţica, liliacul alb, muşcatele, florile de dovlecei, de soc şi de tei, panseluţele, talpa gâştii, limba mielului şi multe altele.

În ultimii ani autorităţile covăsnene au promovat mai multe evenimente gastronomice, printre care s-au numărat Parada Cârnaţilor, Festivalul Cartofului, Concursul de preparare a tocăniţei la ceaun, Festivalul Pescăresc sau Festivalul Vânătoresc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici