Organizatorii B'estfest şi Rock the City, care se suprapun în vară, îşi dispută întâietatea

Companiile Emagic şi D&D East Entertainment, care organizează la Bucureşti festivalurile B'estfest şi, respectiv, Rock the City, a căror perioadă de desfăşurare coincide (1 - 3 iulie), schimbă atacuri privind întâietatea anunţului şi a confirmărilor de trupe.

314 afișări
Imaginea articolului Organizatorii B'estfest şi Rock the City, care se suprapun în vară, îşi dispută întâietatea

Organizatorii B'estfest şi Rock the City, care se suprapun în vară, îşi dispută întâietatea (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii D&D East Entertainment au susţinut, marţi, o conferinţă de presă dedicată celei de-a treia ediţii a festivalului Rock the City.

Marcel Avram a vorbit în cadrul conferinţei despre faptul că perioada de desfăşurare a festivalului Rock the City se suprapune cu cea în care are loc B'estfest. "Pe internet, se ştie din noiembrie că Judas Priest şi Whitesnake vin în România pe 3 iulie. Ştiind asta, nu faci în aceeaşi zi, ce au ei, Skunk Anansie (...). Aici nu acuz, nu apăr, dar nu se face între colegi", a spus Marcel Avram despre organizatorii B'estfest.

În replică, Emagic transmite într-un comunicat că "B'estfest este un festival cu tradiţie, ce a avut loc din 2007 încoace întotdeauna în primul weekend din iunie", iar revenirea în 2011 a evenimentului a fost anunţată de anul trecut în presă, astfel că ediţia de anul acesta este menţionată în ghidurile internaţionale ale festivalurilor de la sfârşitul lui 2010 (tipărite şi online), cu datele exacte.

Mai mult decât atât, artiştii de pe afişul B'estfest 2011 au început a fi confirmaţi oficial încă din februarie anul acesta, ca fiind parte din festival, "prin comparaţie cu anunţarea unui concert de sine-stătător (Judas Priest plus Whitesnake), anunţat ca atare în februarie (nu în noiembrie), în jurul căruia s-a inventat acum un festival", se mai arată în comunicatul citat.

"Mi se pare amuzant şi neverosimil ca un alt organizator de concerte să acuze de lipsă de colegialitate echipa B'estfest, în timp ce acelaşi organizator comunică un eveniment propriu, pe acelaşi weekend, la două luni după primele confirmări din cadrul B'estfest. Gestul defensiv de a aduce B'estfest în discuţie cred că spune totul", a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

După transmiterea acestui comunicat, Denise Săndulescu, general manager D&D East Entertainment, a transmis, de asemenea, un punct de vedere. Aceasta spune că, încă din luna octombrie a anului trecut, partenerii şi sponsorii erau deja informaţi de faptul că trupele Judas Priest şi Whitesnake erau confirmate şi vor fi headliner-ii ediţiei 2011 Rock the City, iar pe atunci, B'estfest nu era cuprinsă pe nicio hartă a festivalurilor internaţionale şi nici pe harta sponsorilor şi partenerilor de pe piaţă.

"Domnul Marcel Avram, în cadrul conferinţei de presă de ieri (marţi n.r.), şi-a susţinut clar poziţia faţă de comentariile referitoare la suprapunerea celor două evenimente. Ca urmare, afirmaţiile colegilor noştri sunt de prisos şi nu au niciun fundament real. Noi nu vindem un nume de festival, ci le oferim iubitorilor de muzică şi susţinătorilor noştri artişti valoroşi care vin în Bucureşti şi concertează în această metropolă", spune Săndulescu.

După un an de pauză, B'estfest revine vara aceasta într-un nou loc, în nordul Bucureştiului, în zona Pipera-Tunari. Artiştii confirmaţi până în prezent la festival sunt Skunk Anansie, Flogging Molly, Asian Dub Foundation, Lamb, Pendulum, House of Pain şi Haduken!.

În prezent, până în ziua evenimentului, biletele sunt disponibile la preţurile de 125 de lei (pentru o zi), 265 de lei (abonament pentru 3 zile), iar pentru acces în camping, la abonament se poate adăuga un voucher de 15 lei. Începând cu data de 1 iulie, prima zi de B'estfest, biletele vor putea fi achiziţionate în fiecare zi de la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 de lei, în timp ce abonamentele vor fi disponibile doar în prima zi de festival, la preţul de 285 de lei, la acestea adăugându-se pentru cei care doresc camping un voucher de 15 lei.

Festivalul Rock the City va avea loc la complexul Romexpo din Capitală, urmând să prezinte 4-5 concerte pe zi, până în prezent fiind confirmate cele susţinute de Prodigy, Therapy?, Mike and The Mechanics, Papa Roach, Judas Priest, Whitesnake, Hatebreed, Sabaton, Boom.

Eventim a anunţat că va fi o promoţie la vânzarea biletelor şi abonamentelor pentru festival până pe 15 aprilie. Astfel, în următoarele 10 zile, biletele pe zile vor putea fi achiziţionate la preţul de 100 de lei (normal circle) şi 150 de lei (golden circle), iar abonamentele pentru cele trei zile - la 200 de lei (normal circle) şi 250 de lei (golden circle). După 15 aprilie, biletele vor costa 125 de lei (normal circle) şi 185 de lei (golden circle), iar abonamentele, 230 de lei (normal circle) şi, respectiv, 280 de lei (golden circle).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici