Organizatorii FILIT anunţă 30.000 de participanţi la evenimentele literare ale ediţiei 2019

Organizatorii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT au anunţat marţi că au înregistrat peste 30.000 de participanţi pentru cele 100 de evenimente şi expoziţii incluse în programul celei de-a şaptea ediţii a evenimentului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

119 afișări
Imaginea articolului Organizatorii FILIT anunţă 30.000 de participanţi la evenimentele literare ale ediţiei 2019

Organizatorii FILIT anunţă 30.000 de participanţi la evenimentele literare ale ediţiei 2019

Atât invitaţii cât şi publicul participant au vorbit despre ”varietatea şi numărul mare de evenimente incluse în program, interesul manifestat de public şi participarea în număr mare a acestuia, alături de implicarea comunităţii prin numeroşi voluntari şi parteneri”, arată Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Festivalul a avut 300 de invitaţi din toată lumea. „Sunt încântată, cu adevărat încântată. A fost o experienţă frumoasă. A avea sute de oameni care să mă asculte, să vobească despre cărţile mele, este ceva minunat.”, a explicat scriitoarea spaniolă María Dueñas, care a deschis festivalul.

”Am vizitat multe târguri şi festivaluri de carte şi FILIT este chiar foarte special. Atmosfera este grozavă şi mi-a plăcut foarte mult aici. A fost o experienţă grozavă şi publicul este absolut fantastic. Mulţumesc foarte mult, Iaşi!”, notează scriitorul rus Mihail Şişkin.

Americanul Richard Ford este citat exclamând: „Mi-aş dori să îi pot aduce pe toţi prietenii mei scriitori din America, să vină aici, la FILIT. Ar fi o educare uriaşă, ar fi o minunată plăcere şi o eliberare pentru noi toţi, pentru că poţi să întâlneşti colegi scriitori, cititori, editori şi să vezi această minunată instituţie care este FILIT.”

„Cred că energia este grozavă şi dedicarea tinerilor cu care am vorbit până acum. A fost foarte bine, au fost foarte bine pregtătiţi şi au luat-o în serios. Asta este mereu o satisfacţie pentru un scriitor”, spune scriitorul danez Kim Leine.

FILIT este un proiect anual finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. Mai multe detalii, fotografii şi imagini de la ediţia din acest an se găsesc pe site-ul www.filit-iasi.ro şi pe pagina de Facebook a festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici