Organizatorii galei Grammy 2014 pregătesc un omagiu televizat ce va fi adus trupei The Beatles

The Recording Academy, organizaţia care decernează în fiecare an premiile Grammy, pregăteşte o seară specială pentru gala din 2014, cu scopul de a celebra împlinirea a 50 de ani de la apariţia legendară a trupei britanice The Beatles la televiziunea americană.

116 afișări
Imaginea articolului Organizatorii galei Grammy 2014 pregătesc un omagiu televizat ce va fi adus trupei The Beatles

Organizatorii galei Grammy 2014 pregătesc un omagiu televizat ce va fi adus trupei The Beatles (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Această seară specială, pe parcursul căreia numeroase vedete din muzica americană vor urca pe scenă pentru a interpreta piese ale trupei The Beatles, va avea loc pe 27 februarie, cu o zi înainte de Grammy Awards.

Intitulată "The Night That Changed America: A Grammy Salute to the Beatles", gala va fi transmisă la televiziunea americană două săptămâni mai târziu, exact când se vor împlini 50 de ani de la apariţia trupei The Beatles la televiziunea americană, în emisiunea "Ed Sullivan Show".

Participarea trupei The Beatles la acea emisiune, în care formaţia britanică a cântat cinci piese, a rămas până în zilele noastre unul dintre evenimentele cu cea mai mare audienţă la televiziunea americană, fiind urmărit de 74 de milioane de telespectatori.

"The Beatles este una dintre cele mai legendare trupe din istorie. Ei au câştigat primele lor două premii Grammy (dintr-un total de şapte, n.r.), inclusiv acela pentru cel mai bun grup debutant, în 1964, anul în care au zguduit America", a declarat Neil Portnow, preşedintele The Recording Academy.

Ken Ehrlich, producătorul acestei seri speciale, a adăugat: "Indiferent dacă aţi văzut-o la televizor sau aţi auzit vorbindu-se despre ea toată viaţa voastră, acea primă apariţie televizată este istorică".

Organizatorii nu au precizat deocamdată numele artiştilor care vor participa la acest omagiu ce va fi adus trupei The Beatles.

Premiile Grammy 2014 vor fi decernate pe 26 ianuarie, la Staples Center din Los Angeles.

Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici