Organul de gestionare a adreselor de Internet avertizează despre atacurile asupra infrastructurii reţelei

Organismul de gestionare a adreselor de Internet ICANN avertizează în legătură cu atacurile cibernetice la scară largă asupra infrastructurii reţelei prin manipularea adreselor paginilor web, relatează site-ul newsbeezer.com.

776 afișări
Imaginea articolului Organul de gestionare a adreselor de Internet avertizează despre atacurile asupra infrastructurii reţelei

Organul de gestionare a adreselor de Internet avertizează despre atacurile la infrastructura reţelei

ICANN avertizează că până acum hackeri necunoscuţi ar fi schimbat adresele unui număr mare de site-uri web pentru a accesa datele. Astfel sunt afectate guvernele, serviciile de informaţii şi companiile din Europa şi Orientul Mijlociu.

Corporaţia Internet pentru Nume şi Numere Alocate (ICANN) a anunţat că există un "risc continuu şi semnificativ" pentru componentele cheie ale infrastructurii bazate pe web, în ​​urma unei întâlniri de urgenţă care a avut loc vineri.

Mai exact, atacatorii necunoscuţi anterior ar fi schimbat adresele site-urilor web, printre altele, pentru a obţine informaţii personale de la utilizatori, a transmis ICANN. Deşi atacurile ar putea data de dinainte de 2017, acestea au generat îngrijorări considerabile în rândul specialiştilor în domeniul securităţii pe Internet în ultimele săptămâni. Ca urmare, a fost convocată întâlnirea de urgenţă.

Luna trecută, autorităţile americane au avertizat împotriva atacurilor asupra sistemului de adrese ale site-urilor web. "Acest lucru este similar cu cineva situat la oficiul poştal deasupra adresei, verificându-vă scrisorile şi apoi aruncându-le în cutia poştală", a informat Departamentul pentru Securitate Internă. "Multe lucruri dăunătoare v-ar putea fi făcute dvs (sau expeditorilor), în funcţie de conţinutul postului.", a adăugat departamentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici