Ornitorincii, pe cale de dispariţie. Planul de salvare lansat de o grădină zoo din Australia

  • Ornitorincul este unul dintre cele mai bizare animale de pe glob
  • Această specie este pe cale de dispariţie, iar dacă nu se iau măsuri în 50 de ani va dispărea complet
  • Grădina Zoologică Taronga din Australia are deja o strategie salvatoare pentru ornitorinci
  • Planul strategic va include un refugiu pentru 65 de ornitorinci
291 afișări
Imaginea articolului Ornitorincii, pe cale de dispariţie. Planul de salvare lansat de o grădină zoo din Australia

FOTO: Profimedia

Veşti bune pentru iubitorii de animale: iată ce iniţiativă au pornit cei de la o grădină zoologică autraliană pentru a salva ornitorincii.

Ornintorincul, este unul dintre cele mai ciudate animale de pe glob şi ar putea să dispară complet în următorii 50 de ani. Asta dacă nu vor fi luate măsuri. Cei de la Grădina Zoologică Taronga din Sydney au trecut deja la fapte pentru a salva specia.

„Acest plan are ca scop asigurarea acelor specii pe cale de dispariţie, nu numai în ceea ce priveşte supravieţuirea, ci şi viitorul lor prosper. Grădina Zoologică din Taronga se află în prima linie de cercetare pentru a identifica lucrurile pe care trebuie să le facem pentru a ne proteja speciile în pericol sau ameninţate”, spune Matt Kean, ministrul Mediului din New South Wales.

Oamenii de ştiinţă spun că, fără a acţiona, toate speciile în pericol ar putea să dispară în câţiva ani. Scopul acestui proiect este unul mai larg, de salvare a 200 de specii ameninţate în partea de sud a statului australian.

„Planul strategic al Tarongei, pe care l-am anunţat astăzi, de Ziua Mondială a Faunei Sălbatice, include un refugiu pentru 65 de ornitorinci, finanţat de Guvernul din New South Wales”, a declarat Cameron Kerr, CEO al societăţii de conservare Taronga

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici