OSCAR 2013: Cupluri de actori care au câştigat premiul

Penelope Cruz şi Javier Bardem, Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas, Fran Welsh şi Peter Jackson şi Anne Bancroft şi Mel Brooks se numără printre cuplurile celebre de la Hollywood alcătuite din parteneri de viaţă care au câştigat fiecare cel puţin un premiu OSCAR, relatează movies.msn.com.

1025 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2013: Cupluri de actori care au câştigat premiul

FOCUS: Cupluri de actori care au câştigat premiul Oscar

Penelope Cruz şi Javier Bardem

Ea a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar în 2009, cu rolul din filmul "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen, iar el a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în 2008, cu partitura criminalului în serie din filmul "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men".

Cei doi actori spanioli s-au căsătorit în 2010, după o relaţie de trei ani, şi au împreună un fiu, născut în 2011.

Cruz şi Bardem au interpretat un cuplu divorţat în "Vicky Cristina Barcelona", însă acel film nu reprezintă prima lor colaborare de pe marele ecran. Au jucat amândoi în drama "Sânge fierbinte", regizată în 1997, de Pedro Almodovar, şi au apărut din nou împreună în comedia romantică din 1992 "Iubire neîmplinită/ Jamón, jamón". Cei doi actori spanioli vor juca din nou împreună, spre sfârşitul acestui an, în thrillerul "The Counselor", de Ridley Scott.

Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas

Ea a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în 2002, cu musicalul "Chicago", iar el a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal cu o prestaţie memorabilă în drama "Wall Street". El mai are un Oscar, câştigat în calitate de producător al filmului "Zbor deasupra unui cuib de cuci" (1976).

Deşi fanii lor nu au fost încântaţi la începutul relaţiei lor, vorbind despre diferenţa de vârstă de 25 de ani dintre ei, Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas au devenit treptat unul dintre cele mai puternice cupluri de la Hollywood, după ce s-au căsătorit în anul 2000. Cei doi actori au împreună doi copii şi au apărut împreună pe marele ecran în drama "Traffic" din anul 2000.

Cuplul şi-a reînnoit jurămintele de credinţă în 2010, într-o perioadă în care Michael Douglas lupta împotriva unui cancer la gât. Din fericire, actorul a reuşit să învingă această boală.

Callie Khouri şi T-Bone Burnett

Ea a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original în 1992, cu filmul "Thelma & Louise", iar el a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original în calitate de coautor al piesei "The Weary Kind", tema dramei muzicale "Crazy Heart", cu Jeff Bridges.

T-Bone Burnett este un renumit producător muzical care a colaborat cu Natalie Merchant, Elvis Costello şi Roy Orbison, printre mulţi alţi artişti celebri. A realizat coloana sonoră a filmului "O Brother, Where Art Thou?" (2000) şi a câştigat de-a lungul carierei sale patru premii Grammy.

Callie Khouri este creatoarea noii producţii de televiziune "Nashville", produsă de postul ABC.

Fran Walsh şi Peter Jackson

Ea a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original în calitate de compozitoare a piesei "Into the West", de pe coloana sonoră a filmului "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui", iar el a câştigat premiul Oscar pentru regie cu acelaşi film. Amândoi au câştigat Oscarul la categoriile "cel mai bun scenariu adaptat" şi "cel mai bun film", cu aceeaşi peliculă. Cei doi sunt parteneri atât în viaţa reală, cât şi în diverse proiecte cinematografice, încă de la mijlocul anilor '80.

Kathryn Bigelow şi Mark Boal

Ea a câştigat premiul Oscar pentru regie în 2010, cu filmul "The Hurt Locker", devenind astfel prima femeie din lume care a câştigat premiul Academiei americane la această categorie, iar el a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, cu acelaşi lungmetraj. Tot pentru "The Hurt Locker", Bigelow şi Boal au câştigat împreună premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Kathryn Bigelow a fost căsătorită cu cineastul recompensat cu trei premii Oscar James Cameron, între anii 1989 şi 1991. Cei doi au concurat unul împotriva celuilalt la premiile Oscar din 2010, când au fost nominalizaţi la categoria cel mai bun regizor.

Deşi nu a fost recunoscută niciodată printr-o declaraţie publică, relaţia lui Boal cu Bigelow a reprezentat un "secret-deschis" la Hollywood. Informaţia despre relaţia lor a apărut în presa americană cu puţin timp înainte de lansarea "Zero Dark Thirty", nominalizat în acest an la Oscarul pentru cel mai bun film. Cei doi au petrecut mult timp împreună promovând acest film, apărându-l de scandalul declanşat de controversatele scene de tortură şi sărutându-se pe covorul roşu la diverse gale din sezonul de premii de la Hollywood.

Helen Mirren şi Taylor Hackford

Ea a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal în 2007, interpretând-o pe regina Elizabeth a II-a în filmul "The Queen", iar el a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj în 1979, cu pelicula "Teenage Father".

Cei doi s-au cunoscut pe platourile unde se filma drama "White Nights", în 1985, şi au avut o relaţie de peste un deceniu înainte de a se căsători în cele din urmă în anul 1997. Au lucrat din nou împreună la filmul "Love Ranch", o dramă din 2010 despre un cuplu din Las Vegas care îşi deschide propriul bordel.

Frances McDormand şi Joel Coen

Ea a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal în 1997, interpretând-o pe poliţista Marge Gunderson în comedia cu accente de thriller "Fargo", iar el a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original cu acelaşi film. El a mai câştigat alte trei premii Oscar în 2008, pentru pelicula "No Country for Old Men", la categoriile "cel mai bun scenariu adaptat", "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film".

Căsătoriţi din 1984, Frances McDormand şi Joel Coen continuă să reprezinte o sursă de inspiraţie unul pentru celălalt. Ea a jucat în şase dintre filmele lui, cel mai recent în comedia din 2008 "Burn After Reading". Cei doi au adoptat un băieţel în anul 1994.

Anne Bancroft şi Mel Brooks

Ea a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal în 1963, jucând-o pe profesoara Helen Keller în filmul "The Miracle Worker". Pentru acelaşi rol, jucat însă pe scenă, a primit şi un premiu Tony pentru cea mai bună actriţă, în anul 1959. El a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu original în 1969, pentru "The Producers".

Anne Bancroft şi Mel Brooks au alcătuit unul dintre cele mai fericite cupluri de la Hollywood vreme de 41 de ani. Au apărut pe ecran împreună în 1983, într-un remake al producţiei "To Be or Not to Be", şi şi-au jucat propriile roluri în 2004, într-un episod memorabil din serialul "Curb Your Enthusiasm". Aparent bizara combinaţie dintre o actriţă foarte serioasă şi un regizor mereu pus pe glume pare să fi fost în acest caz una foarte reuşită. Cei doi au avut o fiică împreună, născută în 1972. Anne Bancroft a murit de cancer în 2005.

Julie Andrews şi Blake Edwards

Ea a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal în 1965, în calitate de protagonistă a filmului "Mary Poppins", iar el a primit un premiu Oscar onorific în anul 2004. Deşi a regizat o serie de filme extrem de apreciate, precum "The Pink Panther", "Breakfast at Tiffany's", "The Party" şi alte pelicule clasice, singura lui nominalizare la Oscar a fost aceea din 1983, primită la categoria "cel mai bun scenariu adaptat", pentru filmul "Victor Victoria".

Cei doi au colaborat la multe alte filme memorabile, precum "Victor Victoria", "10", "The Man Who Loved Women" şi "The Tamarind Seed". În 1995 au colaborat şi la o versiune muzicală a filmului "Victor Victoria", ce a fost pusă în scenă pe Broadway. La puţin timp după aceea, Julie Andrews şi-a pierdut vocea şi nu a mai cântat niciodată.

Julie Andrews şi Blake Edwards s-au căsătorit în 1969 şi au avut împreună patru copii. Blake Edwards a murit din cauza unei pneumonii în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici