OSCAR 2019: "Green Book" a primit premiul pentru cel mai bun film/ Alfonso Cuaron, desemnat cel mai bun regizor/ Rami Malek şi Olivia Colman, cei mai buni actori în rol principal | VIDEO

"Green Book" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles. Rami Malek a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru partitura din "Bohemian Rhapsody", iar Olivia Colman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, cel din "The Favourite". Premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Alfonso Cuaron, pentru lungmetrajul "Roma".

6483 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2019: "Green Book" a primit premiul pentru cel mai bun film/ Alfonso Cuaron, desemnat cel mai bun regizor/ Rami Malek şi Olivia Colman, cei mai buni actori în rol principal | VIDEO

OSCAR 2019: "Green Book" a primit premiul pentru cel mai bun film/ Alfonso Cuaron, desemnat cel mai bun regizor/ Rami Malek şi Olivia Colman, cei mai buni actori în rol principal | VIDEO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

UPDATE 6:20: LISTA COMPLETĂ A CÂŞTIGĂTORILOR

UPDATE 6:15: "Green Book" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film

"Green Book" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

"Green Book", de Peter Farrelly, a devenit un favorit în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film după ce a câştigat şi Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, dar şi trofeul Sindicatului producătorilor americani.

Un film "road trip" a cărui acţiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, "Green Book", cu cinci nominalizări, a mai primit, duminică noapte, premiile Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) şi cel mai bun scenariu original, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrelly.

Anul acesta au mai fost nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody","The Favourite", "Roma", "A Star Is Born" şi "Vice".

Anul trecut, lungmetrajul "The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a fost, cu patru trofee Oscar, marele câştigător, fiind desemnat şi cel mai bun film.

UPDATE 6:10Alfonso Cuaron, desemnat cel mai bun regizor

Alfonso Cuaron a primit premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul "Roma", la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Spike Lee ("BlacKkKlansman"), Pawel Pawlikowski ("Cold War"), Yorgos Lanthimos ("The Favourite"), Adam McKay ("Vice")

Acesta este al patrulea trofeu Oscar pentru Alfonso Cuaron.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun regizor a fost primit de Guillermo del Toro, pentru filmul "The Shape of Water".

UPDATE 6:00Olivia Colman a primit premiul pentru cea mai bună actriţă

Olivia Colman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, cel din "The Favourite", la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

La premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal au mai fost nominalizate Yalitza Aparicio ("Roma"), Glenn Close ("The Wife"), Lady Gaga ("A Star Is Born"), Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?")

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Olivia Colman.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă i-a revenit lui Frances McDormand, pentru rolul principal din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

UPDATE 5:45Rami Malek, desemnat cel mai bun actor

Rami Malek a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru partitura din "Bohemian Rhapsody", la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Christian Bale ("Vice"), Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Willem Defoe ("At Eternity’s Gate"), Viggo Mortensen ("Green Book") au fost ceilalţi nominalizaţi la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin.

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Rami Malek.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Gary Oldman, pentru interpretarea din filmul "Darkest Hour".

UPDATE 5:25"BlacKkKlansman" - premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

Filmul "BlacKkKlansman", de Spike Lee, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul a fost primit de Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott şi Spike Lee.

"The Ballad of Buster Scruggs", "Can You Ever Forgive Me?", "If Beale Street Could Talk", "A Star Is Born" au fost şi ele nominalizate la premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Anul trecut, acest premiu i-a revenit lui James Ivory, pentru scenariul peliculei "Call Me by Your Name", de Luca Guadagnino.

UPDATE 5:17"Green Book" - premiul pentru cel mai bun scenariu original

Lungmetrajul "Green Book" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original, la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul a fost primit de Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrelly, aflaţi la prima lor nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate lungmetrajele "The Favourite", "First Reformed", "Roma", "Vice".

Anul trecut, premiul i-a revenit lui Jordan Peele, pentru filmul pe care l-a şi produs şi regizat, "Get Out".

UPDATE 4:30Mahershala Ali, desemnat cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din "Green Book", la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Aceasta a fost a doua nominalizare la Oscar şi, totodată, acesta a fost al doilea trofeu câştigat de actorul Mahershala Ali, după cel primit pentru rolul din "Moonlight", în 2017.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Richard E. Grant ("Can You Ever Forgive Me?"), Sam Elliott ("A Star Is Born"), Sam Rockwell ("Vice"), Adam Driver ("BlacKkKlansman").

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a fost atribuit lui Sam Rockwell, pentru interpretarea din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

UPDATE 4:10"Roma", de Alfonso Cuaron, desemnat cel mai bun film străin

Drama în alb şi negru "Roma", de Alfonso Cuaron, a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Aceasta a fost a noua nominalizare la Oscar pentru o producţie mexicană şi primul trofeu câştigat.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat lungmetrajele "Never Look Away", de Florian Henckel von Donnersmarck (Germania), "Shoplifters", de Hirokazu Koreeda (Japonia), "Capernaum",de Nadine Labaki (Liban), "Cold War", Pawel Pawlikowski (Polonia).

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin i-a revenit producţiei "Una Mujer Fantástica/ A Fantastic Woman", de Sebastián Lelio (Chile).

UPDATE  3:20"Free Solo", desemnat cel mai bun documentar

Lungmetrajul "Free Solo", de Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhelyi, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acest documentar, Jimmy Chin şi Elizabeth Chai Vasarhelyi au fost nominalizaţi pentru prima dată la premiile Oscar.

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate anul acesta documentarele "Hale County This Morning, This Evening", "Minding the Gap", "Of Fathers and Sons", "RBG".

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun documentar a revenit producţiei "Icarus", de Bryan Fogel şi Dan Cogan.

UPDATE 3:15Regina King a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin

Actriţa Regina King a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din "If Beale Street Could Talk", la cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate Amy Adams - "Vice", Marina de Tavira - "Roma", Emma Stone - "The Favourite", Rachel Weisz - "The Favourite".

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Regina King.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a fost acordat lui Allison Janney, pentru interpretarea din "I, Tonya".

Gala a debutat cu refrenul piesei "We Will Rock You", adusă pe scenă de trupa Queen şi de cântăreţul Adam Lambert. Ei au interpretat apoi o parte din hitul "We Are the Champions", în timp ce în fundal a fost proiectată imaginea regretatului Freddie Mercury.

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar.

Câte opt nominalizări au primit filmele "A Star Is Born", de Bradley Cooper, şi "Vice", de Adam McKay, iar "Black Panther", de Ryan Coogler, de la Marvel, are şapte selecţii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj.

De obicei, premiile care sunt decernate înaintea Oscarurilor pot să ofere anumite indicii legate de favoritul anului pentru trofeele acordate de Academia de film americană. În 2019, atunci când au acordat trofeele asociaţiei lor, producătorii au ales drept cel mai bun film "Green Book/ Green Book: O prietenie pe viaţă", regizorii au remarcat "Roma", editorii au fost cuceriţi de "Bohemian Rhapsody" şi de "The Favourite/ Favorita", directorii de imagine au mers pe "Cold War/ Războiul rece", iar scenariştii au premiat "Can You Ever Forgive Me?" şi "Eighth Grade".

Faptul că nu se prea pot stabili favoriţi pentru trofeul Oscar pentru cel mai bun film i-a făcut pe cei de la Variety să vorbească despre "teritorii necunoscute", iar platforma Deadline a numit premiile din acest an "una dintre cele mai strânse curse din istoria academiei".

Ieşită din comun este şi nominalizarea multor filme care au statut de superproducţii. Variety a remarcat faptul că filmele enumerate între cele opt nominalizări au câştigat împreună nu mai puţin de 1,3 miliarde de dolari numai în Statele Unite. Este cea mai mare cifră de încasări pentru filmele nominalizate la Oscar, din 2010, când "Toy Story 3", "Inception/ / Începutul" şi "True Grit/ Adevăratul curaj" adunau 1,35 de miliarde de dolari. De fapt, este pentru prima dată din 2012 când totalul încăsărilor înregistrate de filmele nominalizate depăşeşte un miliard de dolari.

În ultimii ani, membrii Academiei de film au fost acuzaţi că au pierdut legătura cu gusturile publicului. Ultimii câştigători ai Oscarului pentru cel mai bun film au avut cifre de audienţă mai degrabă modeste în cinematografele americane, de la cele 28 de milioane de dolari raportate de "Moonlight/ În lumina lunii", până la "The Shape of Water/ Forma apei" (cu 64 de milioane) şi "Spotlight" (45 de milioane). De fapt, din 2011, singura producţie care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film şi a avut încasări mai mari de 100 de milioane de dolari în Statele Unite este "Argo", cu 136 milioane de dolari.

Dintre peliculele lansate în cinematografe se poate spune că sunt mai modeste cifrele de la "Bohemian Rhapsody" (211 milioane de dolari, cinci nominalizări) şi "A Star Is Born/ S-a născut o stea" (209 de milioane până acum, cu opt nominalizări la premiile Oscar).

Un record este şi faptul că, pentru cele 20 de categorii la care concurează cu bărbaţi, nu mai puţin de 52 dintre persoanele nominalizate sunt femei. Numărul a crescut faţă de anul trecut când numai 44 de femei erau nominalizate.

Cu toate acestea nicio femeie nu se numără printre regizorii nominalizaţi în acest an, în toată istoria secţiunii doar nouă regizoare fiind nominalizate şi doar una câştigând trofeul pentru regie - Kathryn Bigelow, pentru"The Hurt Locker/ Misiuni periculoase".

Ediţia de anul acesta a galei premiilor Oscar are loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei vor fi prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani.

Anul trecut, lungmetrajul "The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a fost, cu patru trofee Oscar, marele câştigător, fiind desemnat şi cel mai bun film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici