Video Ovidiu Anton o întâmpină pe directoarea EBU, Ingrid Deltenre, în România, cu un concert special:"Am cântat piesa «Moment of Silence» în Piaţa Sfântul Anton pentru România" - VIDEO

Ovidiu Anton va interpreta "Moment of Silence", piesa care a câştigat Selecţia Naţională Eurovision, pe 6 mai, la ora 13:00, în Piaţa Sfântul Anton, întâmpinând-o astfel pe Ingrid Deltenre, director general al EBU, care se află în vizită în România, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

1932 afișări

"Ovidiu Anton este gata să demonstreze că este mai mult decât pregătit să urce pe scena de la Stockholm! De aceea, PRO TV a pregătit o scenă pentru el, în centrul Bucureştiului. Moment of Silence, piesa cu un mesaj puternic, aleasă de români pentru a-i reprezenta la Eurovision 2016, va răsuna mâine în Centrul Istoric din Bucureşti.", spun organizatorii.

"Mâine este momentul să demonstrăm că scena Eurovision este potrivită pentru noi! Suntem pregătiţi să cântăm piesa Moment of Silence şi să aducem toţi românii alături de noi, pentru a susţine împreună participarea României la cea mai importantă competiţie muzicală europeană. Mai mult decât atât, doamna Ingrid Deltenre vizitează România, iar aceasta este şansa noastră de a demonstra că trebuie să fim alături de comunitatea europeană, come together, aşa cum spune sloganul Eurovision anul acesta, şi să aducem concursul în România.", a declarat Ovidiu Anton.

Vineri, 6 mai, toţi cei care susţin participarea României la Eurovision 2016 sunt invitaţi în Centrul Istoric din Bucureşti, în Piaţa Sfântul Anton (pe Strada Franceză, în spatele Hanului lui Manuc), unde Ovidiu Anton va interpreta piesa care a câştigat Selecţia Naţională Eurovision, Moment of Silence. Ovidiu va cânta la ora 13:00.

După momentul pregătit pe scenă, Ovidiu şi trupa sa vor porni către destinaţia finală: Strada Stockholm din Bucureşti. Această călătorie simbolică spre Stockholm reprezintă dedicarea şi dorinţa lui Ovidiu de a fi pe scena Eurovision 2016 şi de a face fiecare român mândru de interpretarea lui.

Pro TV a lansat pe 27 aprilie, o petiţie online prin care a rugat oamenii din România şi din străinătate să-l susţină pe Ovidiu şi să-l sprijine în parcursul său către Eurovision, petiţie care a adunat, în 24 de ore, aproximativ 7.000 de semnături.

Ovidiu Anton, cel care trebuia să reprezinte România la Eurovision 2016, a cântat vineri, 6 mai, piesa "Moment of Silence" în faţa celor în jur de 150 de oameni prezenţi în Piaţa Sfântul Anton din Centrul Vechi, alături de acesta fiind şi artiştii Zoli Toth, Călin Goia şi Tiberiu Albu.

Cântăreţul a declarat că a cântat această piesă în semn de mulţumire faţă de cei care au semnat petiţia online lansată de Pro TV pentru susţinerea participării lui la ediţia din acest an a concursului Eurovision.

Alături de Ovidiu a fost prezent şi Zoli Toth, fost membru al trupei Sistem. În anul 2005, trupa Sistem a participat la concursul cântecului european Eurovision, alături de Luminiţa Anghel.

De asemenea, la "mini-concertul" din centru oraşului au fost prezenţi şi Călin Goia, solistul trupei Voltaj, dar şi Tiberiu Albu, câştigătorul ediţiei din 2005 al show-ului "Vocea României".

Oamenii prezenţi, de toate vârstele, au ţinut mâinile în aer, s-au bucurat de momentul melodiei si l-au aplaudat pe Ovidiu.

Înainte de a urca pe scena instalată în piaţa Sfântul Anton, cântăreţul a susţinut că va cânta piesa "pentru fanii «Moment of Silence», pentru românii din toată ţara şi din toată Europa şi din toată lumea".

"Ne-am întâlnit aici pentru publicul care şi-a exprimat solidaritatea faţă de mine, faţă de piesa mea şi faţă de România. Ne-am întâlnit aici ca să cântăm, să facem piesa «Moment of Silence» auzită peste tot şi mai ales în sufletele celor care m-au susţinut cu atâta ardoare, au semnat petiţia şi au venit alături de mine. Pentru asta e «Moment of Silence» şi pentru asta cântăm noi aici. Pentru România", a declarat Ovidiu Anton pentru MEDIAFAX.

Aceasta le-a mulţumit celorlaţi cântăreţi care au fost prezenţi la eveniment - "Sunt muzicieni care au venit să pună umărul pentru sprijin, pentru muzică, pentru ceea ce ar trebui să însemne muzica şi mă bucur că au venit aici. Le mulţumesc; sunt prietenii mei şi, ca orice prieten adevărat, sunt alături de mine când am nevoie de susţinere".

"Sunt aici pentru Ovidiu", a spus Tiberiu Albu, continuând "Mi se pare foarte nedrept ceea ce i se întâmplă. Depui un mare, mare efort să ajungi până în punctual asta. Ştiu că şi eu când am fost la Vocea României stresul a fost extrem de mare. Nu vreau să îmi imaginez ce simte el în momentul asta. Îmi doresc foarte mult ca artiştii să se susţină între ei, să fim suflet la suflet. Şi rock-ul să susţină rock-ul. Chill".

După ce momentul cântecului de pe scenă a luat sfârşit, Ovidiu şi trupa sa au pornit către Strada Stockholm din Bucureşti, o călătorie simbolică.

Câţiva oameni au rămas în continuare în piaţă.

"Am aflat că nu poate să meargă la Eurovision din cauza datoriilor TVR" a spus o tânără, fiind completată de un prieten: "Trebuie să ne susţinem unii pe alţii că să reuşim".

Un om în vârstă s-a declarat foarte nemulţumit faţă de situaţia în care este ţara, în contextul acestui concurs: "E un lucru foarte neplăcut şi nu cred că trebuia procedat aşa, pentru că e vorba de un concurs, de fapt. Şi ar trebui ca toţi cei care s-au înscris să poată să participe. Ar trebui să fim o ţară participantă pentru că de foarte mult timp participăm şi e păcat să lipsim de la un aşa concurs".

O altă fată tânără a spus că urmăreşte competiţia Eurovision şi că îl susţine pe Ovidiu: "Chiar urmăresc Eurovision-ul. Am aflat de pe net că e vorba de o dispută şi că nu ar mai participa. Şi am zis să vin să susţin".

Întrebaţi cum au aflat despre "mini-concertul" lui Ovidiu Anton, oamenii au spus că au fost anunţati de colegi, de prieteni, că au auzit la televizor. O tânără a spus că era în trecere cu prietenii ei şi când au aflat despre ce e vorba, s-au gândit să se oprească. "Merită susţinut", a adăugat ea.

Evenimentul a avut loc vineri, 6 mai, datorită faptului că directorul general al EBU, Ingrid Deltenre a fost prezentă în România pentru o discuţie cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi cu reprezentanţii TVR.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă de la serviciile de membru EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision. Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concurs.

Pro Tv a trimis o scrisoare deschisă către EBU, în care invita Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune să-şi reconsidere decizia şi să caute, alături de reprezentanţii televiziunii comerciale, soluţii pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul de la Stockholm. În plus, Pro TV a ofertat EBU pentru transmisiunea competiţiei muzicale Eurovision 2016, însă EBU a refuzat oferta, potrivit declaraţiilor lui Aleksandras Cesnavicius, CEO al Pro Tv, care a făcut anunţul într-o conferinţă de presă desfăşurată în 27 aprilie.

European Broadcasting Union (EBU) a trimis pe 2 mai, răspunsul oficial către Pro TV privind participarea României la Eurovision 2016, susţinând că repetiţiile pentru concursul muzical au început deja, iar planul de producţie a fost finalizat fără prezenţa României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici