Palincă de zmeură produsă la Sfântu Gheorghe, marele premiu la un festival din Ungaria

Un sortiment de palincă de zmeură, produs într-o distilerie mică din Sfântu Gheorghe, a câştigat marele premiu al Festivalul Internaţional al Palincii de la Gyula (Ungaria), la care au fost prezentate şi testate peste 750 de produse.

1897 afișări
Imaginea articolului Palincă de zmeură produsă la Sfântu Gheorghe, marele premiu la un festival din Ungaria

Palincă de zmeură produsă la Sfântu Gheorghe, marele premiu la un festival din Ungaria (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

Unul dintre asociaţii unei distilerii de palincă din Sfântu Gheorghe, Fustos Imre, a declarat miercuri că la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional al Palincii de la Gyula au participat opt ţări, fiind prezentate şi testate peste 750 de produse de la aproximativ 260 de producători.

Societatea din Sfântu Gheorghe a fost prezentă la acest festival cu 21 de produse, toate fiind medaliate.

De asemenea, în finală, unde au concurat doar campionii din categoriile lor, marele premiu a fost câştigat tot de către producătorii din Sfântu Gheorghe, cu un sortiment de palincă de zmeură.

Fustos Imre a povestit că a deschis distileria împreună cu asociatul său Dezso Tibor, fiind mai mult un hobby, dar acest lucru nu înseamnă că exclud posibilitatea ca în timp aceasta să devină o afacere.

"Suntem doi asociaţi, care avem cu totul şi cu totul alt business şi care am pornit pe acest drum ca un hobby. În prezent nu avem niciun angajat", a afirmat el.

Fustos a spus că interesul lor a fost de a face un produs local de înaltă calitate, unul premium.

Cei doi oameni de afaceri din Sfântu Gheorghe au început această activitate anul trecut, când au produs 12 sortimente, între care palincă din afine, zmeură, pere, mere, caise, struguri, prune, vişine sau cireşe.

Întreprinzătorul şi-a exprimat regretul că palinca nu este foarte bine promovată în România, deşi este un produs tradiţional.

"Sper să se dezvolte această piaţă şi să fie din ce în ce mai mulţi producători. Din păcate, foarte puţini intră pe piaţa comercială", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici