Papa Francis a lăudat un copil mut "indisciplinat", care s-a jucat pe scena pe care se afla pontiful | VIDEO

Papa Francis a lăudat un copil mut "indisciplinat", care s-a urcat pe scena pe care se afla pontiful pentru a se juca, şi s-a folosit de acest moment pentru a vorbi despre libertate şi credinţa în Iisus, potrivit site-ului Associated Press.

3614 afișări
Imaginea articolului Papa Francis a lăudat un copil mut "indisciplinat", care s-a jucat pe scena pe care se afla pontiful | VIDEO

Papa a lăudat un copil mut "indisciplinat", care s-a jucat pe scena pe care se afla pontiful | VIDEO

Evenimentul a avut loc miercuri, la Vatican, în timpul audienţei generale. Un băieţel în vârstă de şase ani, Wenzel Wirth, s-a năpustit pe scena unde se afla papa Francis, fără ca jandarmii de la Vatican şi membrii Gărzii Elveţiene (însărcinată cu paza pontifului) să intervină.

Mama băieţelului, o femeie argentiniano-italiană, s-a grăbit să îl ia pe băieţel de pe scenă, explicându-i papei că acesta nu poate vorbi.

"Lăsaţi-l în pace", a spus papa Francis, în timp ce băieţelul alerga de jur împrejur. La un moment dat, micuţul s-a oprit să atingă una dintre mâinile gărzii care se afla pe scenă, după care a început să se joace în spatele pontifului, care era aşezat pe scaun. După ce mama s-a îndepărtat de scenă, Francis, care este originar din Argentina, i-a şoptit zâmbitor episcopului George Ganswin, ce era aşezat alături: "Este argentinian. Indisciplinat".

În predica sa, papa Francis s-a folosit de copil pentru a oferi o lecţie.

"Acest copil nu poate vorbi. Este mut, dar poate comunica şi are ceva ce m-a pus pe gânduri: libertate. Este indisciplinat, dar liber", a spus acesta.

"M-a făcut să mă gândesc «Oare sunt atât de liber în faţa lui Dumnezeu?»", a adăugat acesta.

"Când Iisus spune că trebuie să fim precum copiii, aceasta înseamnă că trebuie să avem acea libertate pe care o are un copil în faţa părintelui său", a continuat acesta, adăugând: "Cred că acest copil ne ţine o predică tuturor".

Tatăl copilului, Ariel Wirth, a declarat pentru Associated Press că micuţul suferă de tulburări de comportament şi deficienţe de vorbire. Acesta a adăugat că au venit la Roma de la Verona şi i-au spus copilului că va putea să îl vadă pe papă.

"Nu a fost ceva planificat", a explicat acesta. "Încercăm să îl lăsăm liber. Trebuie să se poată exprima şi trăim fără să ascundem problemele de care suferă", a mai spus acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici