Video Paradă a modei cu creaţii vestimentare accesorizate cu dulciuri, fructe, legume şi carne, la Alba Iulia | GALERIE FOTO, VIDEO

O paradă inedită, în care produsele alimentare au ţinut locul accesoriilor, a avut loc, sâmbătă, la Alba Iulia. Pe rochia miresei au fost prinse zeci de bucăţi de carne, iar o tânără a defilat cu o fustă învelită cu ciocolată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1055 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Parada vestimentară ”Vogue Food Fashion by Toma”, în care accesoriile au fost înlocuite cu produse alimentare, a fost organizată de bucătarul Cosmin Ioan Toma, cunoscut în comunitatea locală pentru faptul că îi place să inventeze reţete culinare şi să le reinterpreteze pe cele clasice.

Bucătarul a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că ideea organizării unei asemenea parade i-a venit după ce a văzut câtă risipă de mâncare, care poate fi folosită altfel, se face într-o bucătărie.

”Ideea mi-a venit după ce, la serviciu, am văzut că arunc foarte multe alimente. Am zis să le aplic pe rochii, pantaloni scurţi şi alte articole vestimentare”, a spus Cosmin Toma.

Bucătarul a adăugat că iniţial s-a gândit să creeze ţinute vestimentare doar din produse alimentare, însă nu a găsit persoane care să le poarte, fiind considerate mult prea extravagante.

Astfel, în curtea unei terase din Alba Iulia au defilat circa 20 de băieţi şi fete. Pe o rochie a fost prinsă o caracatiţă, în vreme ce pe pantalonii scurţi ai unui tânăr au fost aplicaţi zeci de ardei africani.

De asemenea, o rochiţă a fost învelită în ciocolată, iar pe fusta unei adolescente erau prinse mai multe polonice pline cu ciocolată.

La paradă au participat inclusiv copii. O fetiţă avea pe îmbrăcăminte bomboane şi jeleuri, iar alta cornuleţe.

La final, a defilat o doamnă îmbrăcată într-o rochie de mireasă, pe trena căreia erau prinse mai multe bucăţi de carne.

De asemenea, au fost confecţionaţi cercei din ardei iute sau ciocolată.

Toma este bucătar într-un local din Alba, dar şi consultat la mai multe restaurante. El a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

El a atins mai multe recorduri, preparând, alături de alţi bucătari, în urmă cu câteva luni, cel mai lung salam de biscuiţi, de 25 de metri.

De asemenea, bucătarul Cosmin Toma a lansat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp.

Anul trecut, el a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale se mai numără „desert din vanilie servit în intestin de porc”, „ghiveci cu flori” sau „sarmale întoarse”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici