Paradă inedită de Ziua Naţională a Indiei: Preşedintele Barack Obama, invitat de onoare - VIDEO, GALERIE FOTO

Barack Obama a devenit primul preşedinte al Statelor Unite care a asistat la ceremoniile de Ziua Naţională a Indiei după ce săptămâna trecută a fost, împreună cu soţia sa Michelle, invitat de onoare la defilarea specială pe biciclete a armatei indiene.

420 afișări
Imaginea articolului Paradă inedită de Ziua Naţională a Indiei: Preşedintele Barack Obama, invitat de onoare - VIDEO, GALERIE FOTO

Paradă inedită de Ziua Naţională a Indiei: Preşedintele Obama, invitat de onoare - GALERIE FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Sute de oameni au apărut la paradă pentru a-i vede pe preşedintele american Barack Obama, prima doamnă Michelle şi o delegaţie considerabilă de oficiali americani asistând la măreţia militară, reuşitele economice şi diversitatea Indiei în cadrul celei de-a 66-a Zi a Republicii, a scris Time.

Obama a ajuns la locul paradei în limuzina sa blindată, cunoscută sub numele de Bestia, evitând, din motive de securitate, tradiţia de a fi transportat în vehiculul preşedintelui indian. A luat apoi loc între prim-ministrul indian Narendra Modi, alături de care a anunţat un progres în înţelegerea din domeniul nuclear civil, şi preşedintele indian Pranab Mukherjee (a cărui alegere de acoperământ al capului a cauzat un pic de controversă în social media).

GALERIE FOTO

Deşi Statele Unite au devenit cel mai mare furnizor militar al Indiei din perioada recentă, forţele armate ale naţiunii sud-asiatice au fost echipate în mod tradiţional cu aparatură sovietică, lucru de care Obama şi-a amintit pe măsură ce un T-90 produs în Rusia şi tancuri T-72 defilau pe pista principală, împreună cu un lansator mobil de rachete BrahMos dezvoltat de India şi Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici