Paradă pe străzile din New Orleans, organizată de trupa Arcade Fire, în memoria lui David Bowie

Trupa rock canadiană Arcade Fire va organiza o paradă pe străzile din New Orleans, sâmbătă, pentru a celebra viaţa şi cariera legendarului cântăreţ britanic David Bowie, care a decedat duminică, la vârsta de 69 de ani, informează site-ul revistei New Muscial Express.

192 afișări
Imaginea articolului Paradă pe străzile din New Orleans, organizată de trupa Arcade Fire, în memoria lui David Bowie

Paradă pe străzile din New Orleans, organizată de trupa Arcade Fire, în memoria lui David Bowie (Imagine: Hepta)

Fanii artistului britanic care vor participa la eveniment au fost rugaţi să poarte "cele mai bune ţinute vestimentare în stilul celor purtate de Bowie sau altfel de ţinute, chiar şi mai ciudate decât acelea".

Membrii grupului Arcade Fire s-au asociat cu Preservation Hall Jazz Band pentru a organiza această paradă, în memoria starului britanic. Participanţii vor defila de la Preservation Hall din New Orleans până la sala de concerte One Eyed Jacks din acelaşi oraş, sâmbătă după-amiază.

"Acesta este felul în care lui Bowie i-ar fi plăcut ca noi să îl celebrăm. Cu teatru, tradiţie şi muzică. Ar fi vrut ca oamenii să iasă pe stradă şi să danseze", au declarat organizatorii.

David Bowie a murit duminică, la vârsta de 69 de ani, după ce a luptat, în secret, cu cancerul timp de 18 luni.

Grupul Arcade Fire a cântat cu David Bowie în septembrie 2005, la evenimentul Fashion Rock, organizat la New York, şi a colaborat apoi din nou cu artistul britanic cu ocazia albumului "Reflektor", pe care trupa canadiană l-a lansat în 2013. Vocea legendarului David Bowie poate fi auzită pe piesa care dă titlul acelui album.

De asemenea, Arcade Fire şi David Bowie au lansat împreună un EP, iar încasările generate de acesta au fost donate în beneficiul persoanelor afectate de uraganul Katrina, care a devastat oraşul New Orleans.

Două concerte speciale vor fi organizate în memoria lui David Bowie la Carnegie Hall din New York, pe 31 martie şi 1 aprilie. Printre artiştii care vor urca pe scenă şi vor cânta în memoria lui David Bowie se numără câteva nume mari din industria muzicală, precum Cyndi Lauper, Laurie Anderson, The Roots, Cat Power şi Perry Farrell.

Un tribut special va fi adus legendarului cântăreţ britanic şi la ediţia din acest an a galei Brit Awards.

David Bowie a fost un celebru cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventa destul de des stilul de a cânta, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El a fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în anul 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici