Parbrizul îngheţat ar putea fi ceva de domeniul trecutului în curând, datorită unui nou material

În curând, graţie unei noi tehnologii, şoferii ar putea scăpa de unul dintre cele mai enervante lucruri pe care trebuie să le facă în dimineţile din anotimpul rece: înlăturarea stratului de gheaţă care se formează pe parbrizul maşinii, informează Go4it.

449 afișări
Imaginea articolului Parbrizul îngheţat ar putea fi ceva de domeniul trecutului în curând, datorită unui nou material

Parbrizul îngheţat ar putea fi ceva de domeniul trecutului în curând, datorită unui nou material (Imagine: Shutterstock)

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au creat un material special care poate fi aplicat dintr-un spray pe orice suprafaţă şi care împiedică formarea de gheaţă pe aceasta. Apa se va solidifica în continuare pe aceste suprafeţe, dar nu va adera la ele, fiind foarte uşor de înlăturat.

Substanţa transparentă este realizată pe bază de cauciuc sintetic şi poate fi folosită şi în frigidere, pentru a se evita depunerea de gheaţă.

O altă industrie care ar putea beneficia de pe urma substanţei este cea aeronautică, unde multe accidente s-au produs din cauza depunerilor de gheaţă, potrivit Go4it.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici