Parcul Arheologic din Constanţa va fi modernizat cu 15,5 milioane de lei

Parcul Arheologic situat lângă Palatul Administrativ din Constanţa a intrat într-un amplu proces de modernizare, urmând să fie reabilitate aleile, spaţiile verzi şi schimbat mobilierul urban, valoarea investiţiei fiind de 15,5 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

211 afișări
Imaginea articolului Parcul Arheologic din Constanţa va fi modernizat cu 15,5 milioane de lei

Parcul Arheologic din Constanţa va fi modernizat cu 15,5 milioane de lei

Directorul Direcţiei Programe şi Dezvoltare din Primăria Constanţa, Ani Merlă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, după modernizare, în Parcul Arheologic vor fi amplasate diverse obiecte de la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

“După restaurare, împreună cu Direcţia de Cultură şi cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie vom căuta în depozitele lor anumite obiecte care pot fi expuse şi care vor avea pe soclu tăbliţe cu indicaţii privind denumirea, anul în care au fost confecţionate, când au fost găsite, astfel încât turiştii care vor traversa acest parc să poată să vadă câte ceva din istoria antică a municipiului Constanţei”, a afirmat Ani Merlă.

Ea a menţionat că lucrările, începute deja, se vor încheia până în luna mai a anului viitor.

De asemenea, Merlă a precizat că pentru lucrările realizate până în 31 decembrie 2015 vor fi alocate fonduri europene, iar cele din 2016 vor fi suportate de la bugetul local. Valoarea totală a proiectului este de 15,5 milioane de lei.

“Este un proiect care trebuie să se realizeze până în mai anul viitor. Noi sperăm că lucrările, dacă şi timpul va permite, se vor finaliza chiar mai repede decât atât. Încercăm ca până la sfârşitul anului să realizăm cât mai mult posibil. Din estimările constructorului 30-40 la sută din lucrări vor fi realizate până la 31 decembrie, restul urmând să se facă în primăvara anului viitor”, a afirmat Ani Merlă.

Directorul Direcţiei Programe şi Dezvoltare a explicat că, potrivit ultimelor instrucţiuni de la Comisia Europeană, data limită pentru finalizarea lucrărilor începute în cadrul Programului Operaţional Regional, cum este cazul acestui proiect, este 31 iulie 2016.

Proiectul de modernizare a Parcului Arheologic presupune reabilitarea aleilor, a spaţiilor verzi, amenajarea de trotuare, montarea mobilierului urban în stilul Art Nouveau. De asemenea, vor fi realizate zone destinate petrecerii timpului liber pentru copii, zone de relaxare pentru adulţi, va fi creat un nou sistem de iluminat, vor fi montate două fântâni arteziene, dar şi trei camere de supraveghere video pentru prevenirea vandalismului.

Parcul este situat lângă Palatul Administrativ unde se află Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean şi Prefectura şi găzduieşte diverse vestigii istorice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici