Parov Stelar, Belga, Lajko Felix şi Balkanic Zeppelin, la Peninsula 2010

Parov Stelar Band, Belga, Lajko Felix şi Balkanic Zeppelin sunt cele mai noi confirmări la Festivalul Peninsula, care se defăşoară între 26 şi 29 august, la Târgu Mureş, informează organizatorii.

107 afișări
Imaginea articolului Parov Stelar, Belga, Lajko Felix şi Balkanic Zeppelin, la Peninsula 2010

Parov Stelar, Belga, Lajko Felix şi Balkanic Zeppelin, la Peninsula 2010 (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Austriecii de la Parov Stelar Band revin în data de 27 august la cel mai mare eveniment în aer liber din Transilvania.

O altă confirmare a festivalului este Che Sudaka. Trupa s-a format în Barcelona, din refugiaţi din Columbia şi Argentina, iar muzica şi mesajul lor se referă la pofta de viaţă. Colaboratorii lui Manu Chao aduc duminică, 29 august, la Peninsula, o muzică multicoloră ambalată într-o energie debordantă.

Cea mai cunoscută trupă de hip-hop din Ungaria, Belga, va oferi un concert unic iubitorilor genului, în data de 29 august, pentru prima oară la Peninsula.

O trupă românească prezentă la Peninsula este Grimus. Cunoscutele piese "Solitude" şi "In a Glimpse" vor răsuna pe 28 august la Peninsula. Rockerii clujeni vor concerta pe Terasă, cu o zi înainte de trupa care a dedicat un imn de mare succes berii - Dan Helciug şi Spitalul de Urgenţă.

Programul Party Tent-ului va include şi anul acesta formaţii care vor face cortul neîncăpător - deşi în 2010 a ajuns la 800 de mp -, precum regele rock-ului combinat cu blues Deák Bill Gyula şi violonistul din Serbia Lajkó Félix, alături de trupa sa, care vor concerta pentru prima oară la Peninsula şi promit un recital cu energia explozivă şi frumuseţea fascinantă a unei lumi muzicale.

Lajkó Félix şi trupa sa încing atmosfera în data de 26 august, în ziua în care cântă un duo imbatabil al jazz-ului din România, Harry Tavitian şi Cserey Csaba. Tavitian a primit titlul de cel mai important jazzman român contemporan din partea publicaţiei International Herald Tribune, iar alături de prietenul său Cserey Csaba dă concerte de neuitat.

În ziua următoare, tot la Party Tent va cânta artistul ungur Charlie, care are o carieră impresionantă de patru decenii. Tot aici va urca pe scenă trupa nemuritoare de metal a Ungariei Pokolgép.

În ultima zi a festivalului, Party Tent-ul îl primeşte cu drag pe Nagy Feró şi trupa care a devenit de mult legendă, nu doar în Ungaria, Beatrice. Tot în această zi are loc un adevărat deliciu muzical al genului blues: "Blues Made In Romania" - definiţia dată de Mike Godoroja & Blue Spirit recitalului lor. Producătorul radio-TV Mike Godoroja şi colegii săi din Blue Spirit sunt figuri cu adevărat reprezentative pentru muzica blues din România. Grupul s-a format în 1997 şi de atunci Godoroja, alături de Ian Chepa (bass), Mac Marian Aciobaniţei (chitară), respectiv Dorin Vintilă (tobe) dovedesc cu ocazia fiecărui concert live că standardele în ceea ce priveşte producţia muzicii blues în România pot fi ridicate cu contribuţia unor artişti care se dedică cu adevărat acestui gen muzical.

Grupul va păşi pe scena festivalului alături de "stăpânul ţambalului", Marius Mihalache, cel care, la vârsta de 17 ani, îşi dovedea talentul pe scena Teatrului Scala din Milano, unde a lăsat să răsune operele unor compozitori precum Robert Schuman, Franz Schubert şi Wolfgang Amadeus Mozart. Artistul de talie internaţională a cântat în deschiderea concertelor Ninei Simone, Gloriei Gaynor şi ale lui Chick Corea. Fuziunea blues-ului cu ţambalul va răsuna la Festivalul Peninsula în cadrul spectacolului "Balkanic Zeppelin" duminică, 29 august.

Pentru a completa programul Scenei Mari de duminică, 29 august, pe lângă concertele deja anunţate ale trupei Korn (în premieră în România), Tankcsapsa şi Zdob şi Zdub, va cânta cea mai cunoscută trupă de underground din Ungaria Subscribe.

Promoţia privind achiziţionarea la preţ redus a biletelor se desfăşoară până pe 20 iunie. Un abonament valabil pe toată perioada festivalului, cumpărat până la această dată, costă 179 de lei.

După data de 20 iunie, un abonament la festivalul care va avea loc la Târgu Mureş va avea preţul de anul trecut, adică 199 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici