Partidul Piraţilor din Bulgaria a fost înfiinţat oficial

Partidul Piraţilor din Bulgaria, care susţine libera circulaţie a informaţiilor, a fost înfiinţat oficial duminică, după ce, timp de mai mulţi ani, programul şi ideile organizaţiei au fost răspândite pe internet, informează sofiaecho.com.

55 afișări
Imaginea articolului Partidul Piraţilor din Bulgaria a fost înfiinţat oficial

Partidul Piraţilor din Bulgaria a fost înfiinţat oficial

În cadrul forumului formal de înfiinţare a partidului, delegaţi din 20 de oraşe din Bulgaria au adoptat articolele programului politic al organizaţiei.

Ca şi alte partide similare din lume, Partidul Piraţilor din Bulgaria cere modificarea legii drepturilor de autor şi a legii brevetelor.

"Legile drepturilor de autor şi ale brevetelor, aşa cum sunt în prezent, au dus la crearea de monopoluri, la pierderea unor valori democratice importante, la obstacole în răspândirea culturii şi ştiinţei şi la impiedicarea accesului cetăţenilor la informaţii", se arată în programul politic al partidului.

"Noi luptăm pentru respingerea brevetelor şi pentru legi ale dreptului de autor oneste şi echilibrate, care să îşi aibă rădăcinile în voinţa cetăţenilor, ceea ce ar putea îmbogăţi viaţa oamenilor, ar putea crea un climat comercial sănătos şi o comunitate de cunoaştere şi cultură pentru beneficiul dezvoltării societăţii ca întreg", se arată în acelaşi program.

Printre valorile pe care le mai promovează noul partid din Bulgaria se numără protecţia drepturilor civile, libertatea de exprimare şi libertatea de a pune în circulaţie elemente culturale.

Angel Todorov, care, potrivit presei bulgare, este un fost angajat al Serviciului Naţional de Securitate din Bulgaria, a fost ales administrator naţional al partidului.

Primul partid al piraţilor care a câştigat popularitate este cel din Suedia. Fondat în 2006, Partidul Piraţilor din Suedia este a treia cea mai mare organizaţie politică din această ţară în ceea ce priveşte numărul de membri şi a câştigat două locuri în Parlamentul European, la alegerile din iulie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici