Celebrele părăsi Puffin sunt pe cale de dispariţie, în Marea Britanie. Care sunt principalele cauze

  • Păsările Puffin dispar de pe ţârmurile din Marea Britanie din cauza pescuitului excesiv.
  • Anghila de nisip este principala sursă de hrană a păsărilor Puffin.
  • Puffin-ul este o pasăre marină care se hrăneşte cu anghile prin scufundări în apă.
4636 afișări
Imaginea articolului Celebrele părăsi Puffin sunt pe cale de dispariţie, în Marea Britanie. Care sunt principalele cauze

Sursa foto: Profimedia

Potrivit unui raport al Sky News din Marea Britanie, păsările Puffin au început  să dispară rapid pe de ţărmuri, din cauza schimbărilor climatice şi pescuitului excesiv.
 
Anghila de nisip, principala sursă de hrană a Puffin-ului este acum în declin.
 
„Încălzirea mărilor, planctonul care se deplasează spre nord, anghilele de nisip sunt o adevărată îngrijorare, doar o uşoară creştere a temperaturii mării are un efect mare asupra păsărilor marine care se cuibăresc aici”, a spus David Steele, Manager Rezervaţie Isle of May.
 
 
Societatea Regală pentru Protecţia Păsărilor a cerut acţiuni urgente pentru a reduce practicile de pescuit ale unor ţări europene.
 
Anghila de nisip este descompusă şi utilizată în principal pentru făină de peşte şi uleiul de peşte, dar cantităţile uriaşe scoase din mare lasă puţin în urmă pentru a susţine populaţiile de Puffini.
 
Dar şi schimbările climatice duc la creşterea temperaturii apei mării, care provoacă schimbări masive sub valuri.
 
„Nu mai avem timp pentru a salva păsările marine, aşa că este extrem de urgent ca guvernele, să ştiţi, să acţioneze cu o anumită urgenţă în acest sens, pentru că, aşa cum am spus, nu mai avem timp pentru a salva o parte din cele mai iubite animale sălbatice”, a afirmat Alex Kinninmonth, Head of Marine Policy la RSPB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici