Patrick Stewart a primit rangul de cavaler din partea Reginei Marii Britanii

Actorul Patrick Stewart, care a interpretat rolul capitanului Jean-Luc Picard în serialul Star Trek a fost ridicat la rangul de cavaler de Regina Marii Britanii, informează Reuters.

52 afișări
Imaginea articolului Patrick Stewart a primit rangul de cavaler din partea Reginei Marii Britanii

Patrick Stewart a primit rangul de cavaler din partea Reginei Marii Britanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul în vîrstă de 69 de ani a lucrat în teatru timp de cîteva decenii, înainte de a se remarca pe micile ecrane prin rolul în serialul SF "Star Trek", care i-a adus renume mondial, şi în seria "X-Men", unde l-a interpretat pe profesorul Charles Xavier.

Lista cu personalităţile ale căror merite au fost recunoscute de Regină a mai inclus campioni sportivi, oameni de afaceri de succes, staruri din showbiz dar şi voluntari în proiecte caritabile sau oameni care au adus beneficii comunităţii.

Jenson Button, care a devenit recent campionul mondial la Formula Unu a primit distincţia onorifică de membru de onoare al Imperiului Britanic, potrivit sistemului complex şi stăvechi al titlurilor nobiliare.

Din agenda personalităţilor care au fost distinse de regină anul acesta au lipsit bancherii, a căror reputaţie a fost grav afectată de criza economică, care a îngenunchiat companii de prestigiu care activează în această zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici