Patruzeci de hunedoreni, mercenari sau călugări în "Ghost Rider 2”

Patruzeci de hunedoreni, poliţişti, pompieri, şomeri, ingineri, foşti actori ai Teatrului din Deva şi chiar doi reprezentanţi ai Ordinului Cavalerilor de Hunedoara sunt mercenari, călugări sau fac parte dintr-o trupă de asalt în "Ghost Rider 2", ce se filmează la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

171 afișări
Imaginea articolului Patruzeci de hunedoreni, mercenari sau călugări în "Ghost Rider 2”

Patruzeci de hunedoreni, mercenari sau călugări în "Ghost Rider 2” (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chiar dacă nu filmează pe acelaşi platou cu Nicolas Cage, cei peste 40 de hunedoreni care fac figuraţie în thriller-ul fantastic "Ghost Rider 2" se declară mândri de prestaţia lor la filmările la Castelul Corvinilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Printre ei se află poliţişti, pompieri, şomeri, ingineri, foşti actori ai Teatrului din Deva şi chiar doi reprezentanţi ai Ordinului Cavalerilor de Hunedoara, care s-au prezentat la casting şi au avut parte de trei zile de pregătiri şi o zi de probă a costumelor înainte să înceapă filmările la Castelul Corvinilor.

"Facem parte din figuraţia specială. Adică suntem în prima linie de figuranţi din spatele actorilor. Avem roluri de mercenari. Ceilalţi sunt gardieni şi călugări", a declarat unul dintre figuranţi, Daniel Ş.

Bărbatul nu este la prima filmare, astfel că nu i-a fost deloc greu să facă faţă probelor pe care le-a susţinut la casting.

"Vin o mulţime de amatori când se anunţă castingurile. Dar nu ia pe oricine. Trebuie să îndeplineşti nişte condiţii. De pildă, să fii major, să ai prestanţă, să ai permis de conducere şi armata făcută, să nu te inhibi şi să ştii că nu trebuie să te uiţi spre camera de filmat. De exemplu, unul din teste a fost aşa: un tip se prefăcea că ne împuşcă în cap şi trebuia să cazi, fireşte. Dar contează cum o faci. Cine a ştiut, a trecut castingul", a declarat acelaşi Daniel Ş.

Un alt hunedorean acceptat să facă parte dintre figuranţii din "Ghost Rider 2" este la a patra filmare anul acesta. Spune că nu a ratat niciun casting de când s-a hotărât să intre pe platourile de filmare.

Figuranţii nu ştiu multe lucruri despre scenariul filmului lui Cage, ci ştiu doar care-i rolul lor.

"Într-o secvenţă, trebuie să răpim un copil din Castel. Ne-am antrenat deja să spargem o uşă cu picioarele. Şi tot noi vom ataca un centru de comandă. Atât am aflat deocamdată", a spus un figurant.

Mercenarii au făcut trei zile de antrenamente-repetiţii în Turnul Alb şi în spatele castelului, în şanţul de apărare.

La filmări, ei sunt înarmaţi cu mitraliere AKM şi M15 - arme airsoft, copii fidele ale originalelor. Au învăţat să le mânuiască tot la repetiţii, iar "profesor" le este un american, fost luptător în trupele speciale.

Pentru o zi de filmare figuranţii primesc 70 de lei şi trei mese pe zi.

Filmările pentru producţia cinematografică "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance" au început, luni, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, fără Nicolas Cage, care are rolul principal, el fiind înlocuit de dublură, un cascador care va filma mai multe scene pe motocicletă.

"Filmările au început, luni, în curtea interioară a Castelului Corvinilor şi vor continua pe podul de acces. Actorul Nicolas Cage nu a venit la castel pentru filmări, acesta fiind înlocuit de dublură. La filmări participă şi peste 40 de figuranţi, selectaţi dintre hunedoreni", declara corespondentului MEDIAFAX directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Nicolae Cerişer.

Mai multe porţi gotice au fost aduse la Castelul Corvinilor din Hunedoara pentru a întregi decorul în care au loc filmările pentru pelicula "Ghost Rider 2".

Una dintre porţile montate la cererea reprezentanţilor Studiourilor Castel Film are un mecanism de deschidere astfel încât atunci când cineva se apropie de ea să dea impresia că trece prin ea, acest decor fiind folosit pentru o cascadorie în care eroul din "Ghost Rider 2" va spulbera poarta cu motocicleta în flăcări.

După ce, iniţial, filmările pentru producţia "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance" s-au desfăşurat pe Transfăgărăşan, fără ca Nicolas Cage să fie prezent - acesta fiind înlocuit de dublura sa -, acestea s-au mutat, săptămâna trecută, în judeţul Sibiu. Primele cadre au fost trase, marţea trecută, pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, la filmări fiind prezent actorul Nicolas Cage.

La filmări au participat sute de persoane, români şi străini. Pe centură au fost amplasate zeci de rulote, în care se găseau recuzita pentru cascadorii, garderoba, birourile producătorilor şi ale staff-ului. Echipa de filmare s-a mutat, joia trecută, în Piaţa Mică, Piaţa Mare şi în Piaţa Huet din centrul Sibiului.

Locul unde este cazat în prezent actorul Nicolas Cage nu este cunoscut.

La fel ca în primul film "Ghost Rider", rolul principal din "Ghost Rider 2 -Spirit of Vengeance" îi aparţine lui Nicolas Cage, avându-i alături de data aceasta pe Violante Placido ("Americanul") şi Ciaran Hinds ("Harry Potter şi talismanele morţii" şi "Va curge sânge").

Actorii români care joacă alături de Nicolas Cage sunt, pe lângă Cristi Iacob şi Valentin Popescu, Sorin Tofan, Constantin Puşcasu, Ioan Andrei Ionescu.

Pelicula este regizată de Mark Neveldine şi Brian Taylor, care au mai regizat împreună "Crank", "Crank: High Voltage" şi "Gamer", şi produsă de Sony Pictures.

"Ghost Rider - Spirit of Vengeance" îl prezintă pe Johnny Blaze (Nicolas Cage), care se ascunde în Europa de Est. Acesta trebuie să îi ţină piept diavolului, care, de data aceasta, a luat formă umană. Potrivit site-ului imdb.com, filmul urmează să fie lansat în Statele Unite ale Americii pe 17 februarie 2012.

Filmul "Ghost Rider", lansat în 2007, a avut încasări de 228,7 milioane de dolari. Pentru rolul din acest film, Nicolas Cage a fost nominalizat la Zmeura de Aur, pentru cea mai proastă prestaţie actoricească a anului.

În cei 20 de ani de carieră, Nicolas Cage a realizat peste 40 de filme, printre care se numără "Părăsind Las Vegas" (1995), care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi "Suflet sălbatic" (1990), în regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Cel mai recent film al lui Nicolas Cage, "Ucenicul vrăjitor/ The Sorcerer's Apprentice", a avut premiera în România pe 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici