Paul McCartney dă în judecată Sony/ ATV: Revendică drepturi de autor pentru piese The Beatles

Paul McCartney a dat în judecată casa de discuri Sony/ ATV pe 18 ianuarie la Tribunalul Federal New York, revendicând drepturile de autor pentru 267 de piese ale trupei The Beatles, cumpărate în trecut de Michael Jackson, în urmă cu peste 20 de ani, informează Reuters.

304 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney dă în judecată Sony/ ATV: Revendică drepturi de autor pentru piese The Beatles

Paul McCartney dă în judecată Sony/ ATV: Revendică drepturi de autor pentru piese The Beatles

Paul McCartney a început procedurile pentru a recâştiga drepturile de publicare a arhivei de piese Beatles, muzicianul depunând documente pentru iniţierea formalităţilor la U.S.Copyright Office încă din decembrie 2015, informează contactmusic.com.

Revendicările lui Paul McCartney se referă la preluarea drepturile de proprietate asupra muzicii înregistrată de legendara formaţie britanică The Beatles, care au fost iniţial împărţite de McCartney şi John Lennon, potrivit Billboard.com.

Cei doi membri ai formaţiei The Beatles au pierdut însă drepturile în 1969, când un palier al casei de producţie Northern Songs care se ocupa de muzica de la The Beatles a fost achiziţionată de Associated Television (ATV). Încercările ulterioare de preluare a drepturilor nu au fost validate în instanţă, deşi McCartney a demarat o serie de acţiuni în acest sens.

Potrivit unui articol de lege privind drepturile de autor, eliberat în 1976, compozitorii îşi pot recâştiga drepturile asupra pieselor după 56 de ani. Arhiva The Beatles ar putea fi revendicată, aşadar, în 2018.

Associated Television (ATV) a fost cumpărată de Michael Jackson în 1985 cu 47,5 milioane de dolari, iar compania s-a alipit după 10 ani gigantului Sony Music Entertainment. Sony/ATV Music Publishing păstrează partea de drepturi ce-i revenea lui John Lennon, după ce au semnat un acord cu Yoko Ono.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici