Paul McCartney îl aseamănă pe John Lennon cu JFK

Paul McCartney a recunoscut într-un interviu acordat publicaţiei Esquire că s-a simţit frustrat de percepţia publicului după moartea lui John Lennon, în decembrie 1980, asemănându-l pe colegul său din trupa The Beatles cu fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii John Fitzgerald Kennedy.

246 afișări
Imaginea articolului Paul McCartney îl aseamănă pe John Lennon cu JFK

Paul McCartney îl aseamănă pe John Lennon cu JFK (Imagine: HEPTA)

"Ştiam că suntem diferiţi. Ştiam că suntem ce alţii din alte trupe nu erau. Lennon era priceput şi inteligent, McCartney avea muzicalitate şi ce mai avea el, Harrison era spiritual, iar Ringo era distractiv şi un bun baterist. Cu toţii cântam, ceea ce e destul de greu", a declarat Paul McCartney în interviul preluat de nme.com.

"După The Beatles (formaţia s-a destrămat în 1970, n.r.), George şi-a realizat discurile lui, John pe ale lui, eu mi le-am făcut pe ale mele, Ringo la fel. Eram egali. Când John a fost împuşcat, pe lângă oroarea în sine a evenimentului, lucrul cel mai obositor a fost acela că, bine, acum, John este un martir. Un JFK (John Fitzgerald Kennedy, fost preşedinte al SUA, asasinat în 1963, n.r.). Şi am devenit frustrat pentru că oamenii au început să spună că el era The Beatles. Până în urmă cu un an eram egali. Eu, George şi Ringo ne-am spus să rezistăm", a adăugat britanicul.

"Este adevărat: John era cel isteţ, a făcut o treabă foarte bună. Şi după The Beatles a făcut o treabă şi mai bună, dar şi mai puţin bună. Acum, faptul că este martirizat l-a ridicat undeva la nivelul lui James Dean sau mai mult. Urma să fie ceva de genul: el a fost unicul", a mai spus muzicianul care refuză ideea retragerii de pe scena muzicală.

"Să stau acasă şi să mă uit la televizor? Nu, mulţumesc. Am văzut destul de mulţi oameni care au încetat să cânte şi au expirat imediat. Încă îmi place să scriu, să cânt", a concluzionat starul în vârstă de 73 de ani.

Anul acesta, cântăreţul Paul McCartney ocupă din nou primul loc în topul celor mai bogaţi milionari din industria muzicală britanică, întocmit de publicaţia Sunday Times, potrivit căreia fostul solist al trupei The Beatles ar avea împreună cu soţia sa, Nancy Shevell, o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

John Lennon a fost împuşcat mortal la New York în 1980, la vârsta de 40 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici