”Păunul care dansează”. Cum arată cel mai nou terminal al aeroportului din Mumbai - FOTO, VIDEO

Terminalul 2 al aeroportului din Mumbai, care urmează să fie deschis luna viitoare, este inspirat de dansul păsării naţionale a Indiei, păunul.

988 afișări
Imaginea articolului ”Păunul care dansează”. Cum arată cel mai nou terminal al aeroportului din Mumbai - FOTO, VIDEO

Păunul care dansează. Cum arată cel mai nou terminal al aeroportului din Mumbai (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

După şapte ani cu numeroase piedici şi întârzieri, cel mai nou terminal al aeroportului din Mumbai este gata să fie dat în folosinţă, relatează bbc.co.uk. Începând din luna februarie, terminalul va reprezenta punctul de sosire pentru pasagerii tuturor zborurilor internaţionale şi punctul de plecare pentru cursele externe.

Construcţia, care a fost proiectată de Skidmore, Owings and Merrill, firma de arhitectură care a realizat şi Burj Khalifa şi Willis Tower, din Chicago, a costat aproape un miliard de dolari şi este mai mare decât terminalul 5 al aeroportului Heathrow din Londra şi terminalul 3 al aeroportului Changi, Singapore, deschise în 2008.

Design-ul noului terminal de patru etaje este inspirat de pasărea naţională a Indiei, păunul. Motivul se poate observa pe coloanele clădirii şi pe podeaua de marmură, dar mai ales pe acoperişul care imită forma penelor păunilor. Timpul de aşteptare pentru pasageri va fi scurtat, pentru că noua secţiune va avea 188 de ghişee de check-in, iar cei care tranzitează aeoportul se pot bucura de numeroasele magazine şi restaurante.

Una dintre atracţiile principale ale terminalului 2 va fi însă, cu siguranţă, zidul artei, un perete de aproape trei kilometri care va fi acoperit cu peste 7.000 de opere, realizate de mai mult de 1.500 de artişti. "Aş numi acest proiect, cu totul, ”mama tuturor provocărilor”, în primul rând, pentru că nu avem suficient spaţiu în Mumbai, iar puţinul spaţiu pe care îl avem la dispoziţie este ocupat de alte construcţii", spune Sanjay Reddi, din partea Aeroportului Mumbai. "Am avut 1.400 de acri disponibili, în condiţiile în care cele mai multe aeroporturi din lume au între 4 şi 10.000 de acri", adaugă el. Pentru realizarea construcţiei, mai multe mahalale din zonă au trebuit să fie demolate.

Terminalul 2, care va putea face faţă unui trafic de 40 de milioane de pasageri pe an, va avea 5.000 de locuri de parcare, 101 de toalete, 73 de lifturi şi 47 de scări rulante. Chhatrapati Shivaji International Airport, aeroportul din Mumbai, este al doilea cel mai mare aeroport al Indiei, după Indira Ghandi, din Delhi. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici