Pe frontul din estul Ucrainei, un profesor universitar ţine curs online studenţilor săi

  • În haine militare şi cu arma la brâu, ca orice soldat pe front, dar cu ochii ţintuiţi în ecranul telefonului.
  • Când ruşii nu trag, îşi face meseria de bază: aceea de dascăl. Are curs cu studenţii şi studentele sale şi îl tratează serios.
674 afișări
Imaginea articolului Pe frontul din estul Ucrainei, un profesor universitar ţine curs online studenţilor săi

FOTO Tato Kai

Fedir Shandor este profesor universtar. Până la invazia Rusiei, acesta preda la Universitatea Naţională Uzhhorod. 
 
De 73 de zile, academicianul luptă pe frontul din estul Ucrainei. Când are un moment de respiro predă online studenţilor cursuri despre turism.
 
„Pentru studenţi, cursurile sunt sacre, nu pot lipsi de la ele”, a precizat universitatea, care adaugă că profesorul a mers pe front din prima zi a războiului, conform NBC News.
 
„Chiar dacă se aud sunete de bombardamente, nu afectează calitatea cursului”, a spus Shandor. 
 
În fiecare zi de luni şi marţi, la ora 8:00, profesorul este mereu prezent online. Însă recuperează orele petrecute online cu studenţii făcând rotaţie cu colegii de pe front şi luptă şi pe timp de noapte.
 
Toţi bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani şi care pot lupta au obligaţia de a-şi apăra ţara, fiindu-le interzis să plece.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici