Pentru ce sumă a fost vândută la licitaţie colecţia privată de artă a scriitorului francez André Malraux

Obiecte personale şi lucrări de artă care i-au aparţinut scriitorului francez André Malraux au fost vândute pentru o sumă totală de 437.672 de euro la o licitaţie organizată de casa Artcurial la Paris, potrivit francetvinfo.fr.

81 afișări
Imaginea articolului Pentru ce sumă a fost vândută la licitaţie colecţia privată de artă a scriitorului francez André Malraux

Pentru ce sumă a fost vândută la licitaţie colecţia privată de artă a scriitorului francez André Malraux

Preţul total al obiectelor vândute la licitaţie a fost de patru ori mai mare decât estimările specialiştilor.

André Malraux, scriitor şi ministru al Culturii în timpul generalului Charles de Gaulle, din 1959 până în 1969, a colecţionat pe parcursul vieţii numeroase opere de artă.

Cele mai disputate loturi au fost două creaţii ale artistului Georges Braque, "Oiseaux dans le feuillage", o litografie din 1961, vândută pentru 54.600 de euro, şi tabloul din 1963 "Ciel et oiseau", adjudecat pentru 46.800 de euro.

Un pastel din 1967 semnat de Joan Miro şi dedicat lui Malraux a fost adjudecat pentru 33.800 de euro, în timp ce o litografie de Pablo Picasso, "Portrait de Jacqueline", tot cu dedicaţie pentru scriitor, a fost vândută pentru 16.900 de euro.

Obiectele au fost scoase la licitaţie de moştenitorii Sophiei de Vilmorin, ultima parteneră de viaţă a lui André Malraux (1901 - 1976). Scriitor extrem de apreciat, a primit, printre altele, premiul Goncourt, în 1933, pentru volumul "Condiţia umană".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici