Personajul lui Tom Hanks din Terminalul, readus la viaţă de un german blocat de 54 de zile pe principalul aeroport din India

  • Situaţie ruptă din filmul lui Spilberg. Un fugar german se află de 54 de zile într-un aeroport din India din cauza blocajului generat de coronavirus.
  • Germanul venea din Vietnam şi voia să prindă un zbor de legătură de pe Aeroportul Internaţional Indira Gandhi din New Delhi către Istanbul.
  • Edgard Ziebat a refuzat să ia zboruri comerciale către Germania, acolo unde are un mandat de arestare pe numele său.
982 afișări
Imaginea articolului Personajul lui Tom Hanks din Terminalul, readus la viaţă de un german blocat de 54 de zile pe principalul aeroport din India

Un fugar german, după cum îl numeşte presa internaţională, în vârstă de 40 de ani, se află de 54 de zile în zona de tranzit a unui aeroport din New Delhi, după ce a rămas blocat în timpul epidemiei de coronavirus.

În imaginile care amintesc de rolul lui Tom Hankes din filmul „Terminalul”, Edgard Ziebat foloseşte băile pentru a se spăla, în timp ce personalul de securitate al aeroportului îi oferă mâncare.

"Persoana arată bine fizic şi starea ei psihică este perfectă, nu ne-a cerut nimic", a declarat amuzat un oficial din Ministerul Afacerilor Externe din India.

Pe 18 martie, Ziebat aştepta să prindă un zbor de legătură de pe Aeroportul Internaţional Indira Gandhi din New Delhi la Istanbul - unde are familie - după o călătorie în Vietnam.

Însă, India a anulat brusc toate zborurile către şi dinspre Turcia, în urma pandemiei, iar Ziebat a refuzat să călătorească în Germania cu zborurile comerciale rămase sau cu alte misiuni de salvare, deoarece pe numele său sunt acuzaţii penale, potrivit oficialului MAE.

"Există un mandat pe numele lui şi, de îndată ce ajunge acolo [Germania], va fi arestat", a spus oficialul.

Detaliile mandatului de arestare nu au fost făcute publice. Ziebat a refuzat ofertele de a fi transportat într-o ţară terţă sau de a solicita viza de intrare temporară pentru India.

Surse spun că ambasada Germaniei la New Delhi a refuzat să accepte custodia lui Ziebat din cauza cazierului său judiciar, ceea ce ar genera o problemă de incidenţă cu legea.

Oficialii au declarat că Ziebat a petrecut ultimele 54 de zile citind reviste şi ziare şi a luat legătura cu familia şi prietenii din afara terminalului de pe telefonul său mobil, pe care îl poate utiliza folosind wifi-ul aeroportului.

De asemenea, acesta a interacţionat cu personalul de menaj al aeroportului şi a făcut plimbări regulate în zona de tranzit.

Indienii scriu pe reţelele de socializare pentru a-şi exprima uimirea faţă de poveste, aeroportul fiind cu adevărat renumit pentru curăţenia sa.

„Este uman? Arată-ţi empatie şi asigură-te că va reveni acasă ”, a scris o persoană.

"Cazul este cunoscut ministerului de externe, ambasada noastră la New Delhi este în contact cu autorităţile indiene despre acest lucru, iar individul în cauză a fost informat despre posibilităţile de întoarcere în Germania", a declarat o sursă din cercurile ministerului german de externe.

„Nu putem oferi detalii suplimentare despre cazurile consulare individuale din motive de drepturi personale şi de protecţie a datelor”, au mai spus acestea. 

Filmul Terminalul regizat de Steven Spielberg şi în care joacă Tom Hankes este parţial inspirat din cazul lui Mehran Karimi Nasseri care a locuit timp de 18 ani în Terminalul 1 din Aeroportul Paris-Charles de Gaulle, Franţa, din 1988 până în 2006.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici