Personalităţi excentrice din lumea modei - GALERIE FOTO

John Galliano, Marc Jacobs, Vivienne Westwood sau Karl Lagerfeld se numără printre creatorii de modă excentrici care au întotdeauna ceva de spus, creaţiile lor depăşind deseori limitele "normalului", multe dintre ele fiind apreciate pozitiv.

779 afișări
Imaginea articolului Personalităţi excentrice din lumea modei - GALERIE FOTO

Creaţii semnate Alexander McQueen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creatorul de modă britanic Alexander McQueen era considerat un geniu datorită creaţiilor sale extravagante, precum hainele care păreau în totalitate făcute din pene sau flori. Genialitatea designerului britanic a fost confirmată şi de creaţiile sale "normale" dar fermecătoare, care puteau fi purtate în viaţa reală.

Printre vedetele care au optat pentru creaţii semnate de Alexander McQueen se numără Lady Gaga, Rihanna, Bjork, Prinţul Charles, Kate Winslet, Sarah Jessica Parker sau Katie Holmes.

McQueen a devenit "copilul teribil" al modei după ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor de modă la revista de specialitate Tatler. Ea a cumpărat toate hainele realizate de acesta pentru show-ul său de absolvire, contra sumei de 5.000 de lire sterline.

Alexander McQueen, în vârstă de 40 de ani, numit "copilul teribil" pentru creaţiile sale provocatoare, s-a sinucis pe 11 februarie, prin spânzurare, în garderoba sa.

Vezi aici creaţii semnate de Alexander McQueen.

John Galliano, regele pirat din lumea modei, este cunoscut datorită teatralităţii prezentărilor sale. Nenumărate peruci, precum cele din perioada lui George Washington, pălării sau chiar şi costume spaţiale sunt câteva din elementele pe care Galliano obişnuieşte să le folosească.

Teatralitate şi feminitate sunt două idei care se regăsesc întotdeauna în colecţiile semnate de Galliano. "Rolul meu este de a seduce" , declara la un moment dat referitor la creaţiile sale John Galliano.

Cunoscută ca o luptătoare pentru drepturile omului, Vivienne Westwood se numără printre cei care au lansat moda punk în 1970 şi este cunoscută pentru declaraţiile politice pe care le face prin intermediul prezentărilor sale. În 2009, de exemplu, colecţia ei de primăvară pentru bărbaţi prezentată la Milano a devenit un forum pentru drepturile romilor. Ea a selecţionat pentru această prezentare modele care proveneau din grupuri etnice minoritare, care s-au stabilit în Italia şi s-au confruntat cu situaţii discriminatorii.

Această colecţie a fost în mare parte semnată de soţul ei, Andreas Kronthaler, care i-a fost student lui Westwood.

Vivienne a fost printre primii creatori de modă care a folosit corsete, haine rupte sau bandaje în prezentările sale.

Marc Jacobs este o figură controversată în lumea modei.

Este cunoscut că Jacobs scoate limba în timpul unei prezentări, dar şi că îşi ţine spectatorii să aştepte mai multe ore înaintea unui show al lui.

Se pare că a fost internat într-un centru de reabilitare, iar potrivit unora, ar fi apelat la operaţii estetice.

"Ceea ce îşi doresc într-adevăr oamenii nu este realitatea", declara într-un interviu pentru New York Times Marc Jacobs.

De-a lungul timpului, Karl Lagerfeld a încercat să schimbe lumea modei în fiecare sezon. Look-ul său însă a rămas la fel.

Părul strâns într-o coadă mică în spate, cămaşa, costumele care îi vin perfect, şi bineînţeles, ochelarii de soare, sunt câteva din elementele definitorii ale lui Lagerfeld, care îl fac uşor de recunoscut oriunde s-ar afla.

În filmul "Lagerfeld Confidential", care a apărut în 2007 şi care îl prezintă pe designer în atelierul său, Lagerfeld declară că: "Nu vreau să fiu o prezenţă reală în gândurile oamenilor", "Vreau să fiu o apariţie", spunea Karl Lagerfeld.

Patricia Field este cea care a făcut personajul interpretat de Sarah Jessica Parker în "Sex and the City" un adevărat fashion icon, care i-a şi adus numeroase premii Emmy. De asemenea, pentru "The Devil Wears Prada" a fost nominalizată la premiile Oscar. Garderoba personajului Carrie Bradshaw a fost un exemplu concret al stilului Patricia Field.

Ea nu s-a rezumat numai să creeze haine, ci a şi făcut designul unor sticle Coca Cola, pe care le-a transformat în adevărate opere de artă.

Patricia Field a declarat într-un interviu pentru The Independent: "Nu am intenţii sociale. Creez doar poveşti, mă distrez şi îmbrac păpuşi Barbie". Field nu a glumit, ea are într-adevăr o colecţie Barbie.

Astfel, bună dispoziţie, energia pozitivă dar şi senzualitate sunt câteva dintre elementele care caracterizează creaţiile semnate de Field.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici