Peste 1.500 de persoane, la spectacolul "Eroi şi lumini la Castelul Corvinilor"

Peste 1.500 de persoane au asistat, sâmbătă seară, la spectacolul "Eroi şi lumini la Castelul Corvinilor", pus în scenă de 150 de actori şi figuraţi, în curtea din spate a castelului de la Hunedoara.

271 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de persoane, la spectacolul "Eroi şi lumini la Castelul Corvinilor"

Peste 1.500 de persoane, la spectacolul "Eroi şi lumini la Castelul Corvinilor" (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Spectacolul "Eroi şi lumini la Castelul Corvinilor" s-a jucat pe câmpul din curtea din spate a castelului de la Hunedoara, iar actorii i-au readus la viaţă pe Iancu de Hunedoara, Vlad Ţepes, Mathias Corvin şi pe Mohamed al II- lea. Au fost lupte care au ţinut publicul cu sufletul la guă, dar şi momente amuzante în care spectatorii au râs şi au aplaudat.

Spectacolul a fost pus în scenă de Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României din care fac parte actori cunoscuţi, iar banii vin din fonduri europene. Printre artiştii care au dat viaţă personajelor se numără Dan Condurache, Denis Ştefan, Alin Panc, care face parte şi dintre organizatori.

"O mare echipă de actori-casacadori şi tehnicieni, toţi oamenii care lucrează în cinematografia din Buftea au venit şi au pus în scenă acestă piesă istorică. Interesul nostru ca asociaţie este să îi facem pe tineri să-şi cunoască istoria şi să-şi viziteze locurile superbe din ţară", a declarat actorul Alin Panc.

"Au fost peste 1.500 de spectatori şi mulţi oameni au rămas în afara castelului pentru că nu au mai fost locuri. Ne cerem scuze că sunt oameni care nu au intrat. Nu avem destule câmpuri să primim toţi spectatorii. Publicul a fost extrordinar. S-a plâns, s-a râs şi cred că asta e cel mai important. E o modalitate facilă prin care tinerii să cunoasca istoria şi să-şi dea seama cine au fost strămoşii lor", a declarat actorul Bogdan Farcaş.

Publicul a fost încântat de spectacol.

"A fost surprinzător pentru mine. Nu mă aşteptam ca pe un teren pustiu să fie atâta animaţie. Actori, cascadori, figuranţi, cai, caruţe, soldaţi, lupte. Nepotul meu a fost deosebit de încântat", a spus unul dintre spectatori.

Un alt spectator a spus că a avut parte de o noapte de poveste. "Deosebit! Extraordinar! Sper să se mai repete acestă noapte de poveste".

Seara la Castelul Corvinilor s-a încheiat cu proiecţii 3D pe zidurile exterioare ale clădirii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici