Video Peste 240.000 de spectatori înregistraţi la Festivalul Untold, din care 15% din străinătate - FOTO, VIDEO

Peste 240.000 de spectatori au fost înregistraţi la prima ediţie a Festivalului Untold de la Cluj-Napoca, din care 15% din străinătate, din ţări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, SUA şi Canada, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Ungaria, Cehia, Spania.

1018 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatorii Untold, prima ediţie a festivalului "a impresionat peste 240.000 de persoane prezente la eveniment".

"În medie, 60.000 de oameni s-au bucurat zilnic de prestaţiile celor mai apreciaţi artişti ai momentului, iar în ultimele două seri de festival am înregistrat vârfuri de audienţă de 65.000 pe zi. 15 la sută au fost turişti veniţi la Festivalul Untold din ţări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, SUA şi Canada, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Ungaria, Cehia, Spania. Între 29 iulie şi 2 august, site-ul festivalului www.untoldfestival.com a înregistrat aproape 500.000 de vizitatori unici, cu un minimum de 1.400 de vizitatori aflaţi simultan pe site în orice moment al zilei. Accesările site-ului au fost realizate în proporţie de 53% de pe dispozitive mobile", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii organizatorilor spun că, în conformitate cu datele analitice înregistrate, peste 75 la sută dintre vizitatorii site-ului Untold au vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani şi sunt ţări precum România, Marea Britanie, Germania, SUA, Ungaria, Italia, Franţa, Spania, Olanda, Austria.

De asemenea, aproape 5 milioane de persoane au interacţionat cu pagina de Facebook a festivalului în ultima săptămână, dintre care peste 830.000 de fani au interacţionat direct cu pagina prin comentarii, like-uri şi share-uri.

"Construcţia scenei principale, amplasată pe stadionul Cluj Arena, a însumat 1.200 de metri pătraţi de decor, 306 metri pătraţi de ecrane video, 533 de lumini şi proiectoare, efecte pirotehnice impresionante şi 11 variante de proiectare", menţionează organizatorii.

Directorul general al Untold, Bogdan Buta, afirmă că publicul prezent a avut "un comportament exemplar", astfel că au fost înregistrate foarte puţine incidente.

"Ne bucurăm că după mai bine de şapte luni de muncă continuă, în care am visat şi am sperat să creăm un eveniment memorabil, am reuşit să oferim publicului o experienţă unică în România. Peste 150 de artişti au avut parte de show-uri de neuitat la Cluj-Napoca şi toţi vor să se reîntoarcă anii viitori în faţa aceluiaşi public de neegalat", spune Buta.

Festivalul Untold s-a desfăşurat în perioada 30 iulie - 2 august, fiind evenimentul major al proiectului Cluj-Napoca 2015 - Capitală Europeană a Tineretului.

Pe cele opt scene ale festivalului au cântat patru dintre cei mai îndrăgiţi artişti electro-dance-music din întreaga lume - Avicii, Armin van Buuren, David Guetta şi Dimitri Vegas & Like Mike, alături de peste 150 de artişti internaţionali şi naţionali, printre care ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, DJ Premier, Aron Chupa, Foreign Beggars, Wilkinson, Tom Odell, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici