Peste 3.000 de turişti sunt aşteptaţi la Straja, unde va avea loc Festivalul Oamenilor de Zăpadă

Peste 3.000 de turişti sunt aşteptaţi, la sfârşitul săptămânii, în staţiunea Straja din Valea Jiului, unde va avea loc Festivalul Oamenilor de Zăpadă, concurs la care, în anii trecuţi, copii şi adulţi şi-au folosit imaginaţia pentru a construi maşini decapotabile sau statui de politicieni.

272 afișări
Imaginea articolului Peste 3.000 de turişti sunt aşteptaţi la Straja, unde va avea loc Festivalul Oamenilor de Zăpadă

Peste 3.000 de turişti sunt aşteptaţi la Straja, unde va avea loc Festivalul Oamenilor de Zăpadă (Imagine: Vasgyasi Levente/Arhiva Mediafax Foto)

Festivalul Oamenilor de Zăpadă va avea loc, sâmbătă la Straja.

"Deja Festivalul Oamenilor de Zăpadă a devenit o tradiţie în staţiunea montană Straja şi aduce mii de turişti în zonă. Oricine, indiferent de vârstă, poate participa. Trebuie imaginaţie şi răbdare. Juriul, format din reprezentanţi ai organizaţiei Pro Straja, se va plimba prin toată staţiunea, va fotografia formele de zăpadă şi va delibera. Anul trecut, marele câştigator a fost desemnat un om de zăpadă de peste doi metri construit de un elev împreună cu părinţii lui, chiar lângă crucea din Straja. Premii speciale au mai primit doi fraţi care au construit o maşină decapotabilă în mărime naturală, un salvamontist care a construit un snowmotel", a declarat unul dintre organizatorii Festivalului Oamneilor de Zăpadă, Emil Părău.

La ediţiile de până acum, concurenţii au realizat din zăpadă şi statui ale unor politicieni precum Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Anul acesta, organizatorii vor servi cu vin fiert şi ceai concurenţii care construiesc forme din zăpadă, iar la final toată lumea va primi premii în dulciuri. Cele mai frumoase construcţii din zăpadă vor fi premiate cu echipamente pentru schi.

În total, peste 3.000 de turişti sunt aşteptaţi, la sfârşit de săptămână, în staţiunea montană Straja, din Valea Jiului, unde locurile de cazare sunt deja rezervate în mare parte, gradul de ocupare fiind de peste 90 la sută.

"Aşteptăm peste 3.000 de turişti în acest sfârşit de săptămână, mai ales că zăpada este bună pentru schiat. Cei mai mulţi dintre turişti şi-au făcut rezervări din timp", a declarat administratorul vilei Alpin din Straja, Mihăiţă Dumitraşcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici