Peste 5.000 de fani la concertul trupei MANOWAR. "Regii metalului" şi-au lansat la OST Fest noul album, în premieră MONDIALĂ - FOTO

Membrii trupei Manowar, "regii metalului", au făcut sâmbătă seara un show de neuitat la Bucureşti, lansând în premieră mondială la OST Fest noul album al formaţiei.

356 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de fani la concertul trupei MANOWAR. "Regii metalului" şi-au lansat la OST Fest noul album, în premieră MONDIALĂ - FOTO

Trupa Manowar (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Manowar au arătat că heavy metal-ul brutal, exploziv pe care-l cântă este mereu tânăr. Peste cinci mii de fanii i-au întâmpinat sâmbătă seara, la Romexpo, pe membrii trupei Manowar, care au urcat pe scena Ost Fest în cea de-a doua zi a festivalului.

Până la venirea "regilor metalului" publicul a ascultat Desant, Mystery, HolyHell, Trooper şi Europe. Românii de la Trooper au avut o surpriză sexy pentru fani: cinci dansatoare răpitoare au urcat pe scenă şi au dansat pe toată durata unei piese. După Trooper, pe scenă au urcat cei de la Europe, care le-au oferit fanilor un spectacol nostalgic. Vocalul Joey Tempest a spus că nu este prima dată când trupa vizitează România şi că a învăţat un pic limba română. "Ce dracu' faceţi?", i-a întrebat artistul pe fani, în limba română. Concertul Europe s-a încheiat cu piesa aşteptată de toată lumea "The Final Countdown", care i-a făcut pe fani să ridice mâinile în aer şi să cânte împreună cu formaţia.

A urmat apoi Manowar, cei care în istoria muzicii sunt o emblemă a heavy metal-ului. "Regii metalului", aşa cum au fost numiţi de fanii lor, au creat 12 albume, au dobândit în decursul carierei 6 discuri de aur şi au vândut peste 8 milioane de discuri. Prestaţiile live ale trupei reprezintă un echilibru perfect între volumul zdrobitor şi claritatea sunetului, Manowar deţinând recordul mondial pentru cea mai zgomotoasă trupă din lume. Show-ul de la Romexpo a fost un argument în plus pentru acest lucru.

Manowar a revenit în România în formula Joey DeMaio (bas), Eric Adams (voce), Karl Logan (chitară) şi Donnie Hamzik (tobe). Concertul pe care trupa l-a susţinut la Ost Fest marchează lansarea noului album al trupei. De altfel, formaţia a anunţat prin vocea lui Joey DeMaio că le va face cadou noul album, "The Lord of Steel", celor 5.000 de fani români care au venit la concert.

Joey DeMaio, Eric Adams, Karl Logan şi Donnie Hamzik au cântat timp de două ore, reuşind să le ofere din nou rockerilor din România un show impresionant, muzica răsunătoare fiind dublată de imagini puternice şi focuri de artificii. Basistul Joey DeMaio a spus că este o onoare să se afle în faţa unui asemenea public şi că va păstra steagul României primit din public ca pe o amintire. "E o onoare să mă aflu în faţa unui asemenea public. Fanii români sunt cei mai buni din lume. Păstrez steagul României ca pe o amintire", a mai spus artistul, după ce l-a prezentat publicului pe Sorin Săraru, directorul general al Project Events, căruia i-a mulţumit pentru faptul că Manowar au cântat în acest an la Bucureşti şi a întrebat publicul pentru cine a venit. La răspunsul miilor de voci care au urlat "Manowar", DeMaio i-a spus lui Săraru că invitarea Manowar a fost alegerea bună.

Aşa cum s-a mai întâmplat la concertele lor, DeMaio a chemat apoi pe scenă un rocker din public, pentru a cânta împreună cu trupa. După ce l-a "educat" cum să bea o bere, basistul i-a oferit fanului un tricou inscripţionat cu Manowar şi o chitară, pe care fanul român, Vincenţiu, a primit-o în dar de la trupă după ce a demonstrat publicului că ştie să cânte. La invitaţia basistului, alături de tânărul rocker, pe scenă, alături de Manowar, au urcat şi două admiratoare din public, care au dansat pe durata unei piese.

DeMaio a ţinut să se adreseze publicului în limba română, aşa că, ajutat de o traducere în cască, a ţinut un scurt discurs prin care le-a mulţumit fanilor pentru cea de-a treia primire incendiară făcută trupei în România. "Acest concert marchează un moment important, lansarea unui nou album Manowar. Am câştigat o nouă bătălie întru heavy metal. Rămânem neclintiţi în faţa duşmanilor. 5000 de fani care au cumpărat bilet la acest concert vor primi gratuit noul album, «The Lord of Steel», în format digital. Un fan Manowar face cât 10.000 de fani ai altor trupe. Nicio altă trupă nu are 5000 de fani ca voi" a spus DeMaio.

Concertele Manowar sunt impresionante şi pentru că dovedesc faptul că Eric Adams este unul dintre cei mai buni solişti vocali din istoria heavy metal-ului. Acest lucru a fost dovedit sâmbătă seara cu una dintre surprizele pregătite de trupă pe finalul spectacolului, când Eric Adams a dovedit că este şi un extraordinat tenor. Eric Adams a interpretat superb "Nessun Dorma", cunoscuta arie din actul final al operei lui Puccini, "Turandot". La final, Joey DeMaio a rupt rând pe rând corzile basului şi le-a oferit publicului. "A fost o noapte magică. Nu o vom uita niciodată", a spus şi Eric Adams.

Concertul s-a încheiat incendiar, muzica detonantă a Manowar declanşând un foc de artificii.

Steelborn, Gothic, Syn Ze Sase Tri şi Incipient au continuat show-ul până la 03.00, pe cea de-a doua scenă de la Romexpo.

Duminică, Ost Fest se încheie cu Reborn, Metrock, Lake of Tears, Wasp, Megadeth şi Motorhead.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici