Peste 7.000 de persoane, în prima seară a JazzTM. Cap de afiş a fost Marcus Miller - FOTO

Peste 7.000 de persoane au asistat, vineri, la concertele din prima seară a Festivalului JazzTM de la Timişoara, iar Marcus Miller a fost cap de afiş, reuşind să ridice publicul în picioare.

108 afișări
Imaginea articolului Peste 7.000 de persoane, în prima seară a JazzTM. Cap de afiş a fost Marcus Miller - FOTO

Peste 7.000 de persoane, în prima seară a JazzTM. Cap de afiş a fost Marcus Miller (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Prima seară a Festivalului JazzTM, aflat la cea de-a treia ediţie, a fost deschisă de trupa Brum, care a urcat pe scena amenajată în Piaţa Victoriei din Timişoara la ora 20.00. Au urmat cei de la Aufgang, care au încântat publicul cu sunete inedite de jazz, muzică electronică, trance şi muzică clasică.

Vedeta serii a fost, însă, Marcus Miller, câştigător a numeroase premii Grammy şi care a avut colaborări cu Michael Jackson, Mariah Carey, Frank Sinatra, George Benson, Jay-Z, Snoop Dogg, Aretha Franklin, Al Jarreau sau Elton John.

Marcus Miller şi trupa lui au avut un recital spectaculos la Timişoara, reuşind să ridice publicul în picioare. Artistul le-a promis celor prezenţi că se vor revedea curând.

Printre cei prezenţi s-au numărat şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), dar şi viceprimarul Dan Diaconu (PNL). Acesta din urmă a spus că prima seară a JazzTM a fost un success.

”Cred că prima seară a JazzTM a fost un succes, atât din punct de vedere al muzicii, una diversă şi plina de fuziuni, dar şi din punct de vedere al numărului mare de timişoreni, şi nu numai, care au ales să-şi petreacă alături de noi seara de vineri, în prezenţa unor artisti tineri, în afirmare, dar şi în prezenţa unei legende a jazzului mondial, căruia nici nu mai ştim să-i număram premiile Grammy”, a spus viceprimarul Dan Diaconu.

Sâmbătă, începând cu ora 20.00, pe scena din Piaţa Victoriei vor urca Ana-Cristina Leonte, The Ruff Pack şi Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, iar duminică vor concerta timişorenii de la Exit OZ, Guillaume Perret şi celebra Dianne Reeves, câştigătoarea a patru premii Grammy.

Festivalul JazzTM este organizat de Primăria Timişoara, municipalitatea alocând pentru ediţia de anul acesta 500.000 de lei. Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici