Pesticidul din flaconul aflat lângă Mădălina Manole era Furadan

Pesticidul care s-a aflat în flaconul care a fost găsit lângă Mădălina Manole este Furadan, o substanţă foarte toxică pe bază de Carbofuran şi care, ingerat, produce blocarea unei enzime vitale şi foarte rapid decesul, spun anchetatorii.

630 afișări
Imaginea articolului Pesticidul din flaconul aflat lângă Mădălina Manole era Furadan

Pesticidul din flaconul aflat lângă Mădălina Manole era Furadan (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Anchetatorii susţin că informaţiile pe care le au până în prezent conduc la ipoteza că artista şi-ar fi premeditat moartea, după tentativa eşuată de luna trecută.

Astfel, în urma unei discuţii cu o prietenă, aceasta i-a adus pesticidul - Furadan - în urmă cu câteva zile.

Marţi, în jurul orei 22.00, soţul Mădălinei Manole a luat-o pe aceasta de la studioul de înregistrări din calea Victoriei nr. 25, de unde au plecat la cumpărături, iar în jurul orei 1.00, cuplul s-a culcat.

În jurul orei 5.30, Petru Mircea s-a trezit, iar când a văzut că soţia nu este lângă el, a plecat să o caute.

El a găsit-o pe Mădălina Manole, pe un hol, lângă baie. Ea avea o lovitură la cap şi lângă corp era sticla de pesticid şi un pahar.

Petru Mircea, ulterior anunţării cazului la serviciul unic de urgenţă, a descoperit pe telefonul mobil al soţiei, un mesaj al ei în care spunea, printre altele, că nu se mai simte frumoasă, că îi pare rău şi că este vina ei pentru tot.

Mesajul a fost dat de pe telefonul ei către ea, la ora 2.31.

Anchetatorii au găsit lângă Mădălina Manole un flacon care conţinea o substanţă roz. Mai mult, artista, după ce a ingerat produsul foarte toxic a vomat, apoi i s-a făcut rău, a căzut lovindu-se foarte tare la cap. Anchetatorii spun că în hol, lângă baie, unde a fost găsită Mădălina Manole, era un puternic miros de substanţă chimică.

Furadanul este un insecticid carbonic de culoare roz pe bază de Carbofuran destinat tratamentului seminţelor de porumb, floarea soarelui, sfecla de zahăr. Carbofuranul este unul dintre cele mai toxice produse pentru om. Un mililitru din acest produs poate fi fatal.

Furadanul nu se poate comercializa întrucât face parte din grupa unu de toxicitate, spun specialiştii. Cu toate acestea, în fiecare gospodărie de la ţară, în perioada culturilor pot fi găsite astfel de produse.

Ingerată, substanţa roz poate fi fatală întrucât blochează o enzimă - colinesteraza.

Miercuri dimineaţă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a primit o sesizare conform căreia Magdalena Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - a fost găsită decedată în locuinţa sa din strada Griviţa, oraşul Otopeni.

La adresa acesteia s-a deplasat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care a efectuat cercetarea la faţa locului împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul IPJ Ilfov - Serviciul Investigaţii Criminale.

În urma primelor cercetări efectuate au rezultat indicii că persoana în cauză a ingerat în mod voluntar o substanţă toxică, justificându-şi gestul printr-un mesaj tip SMS.

Urmează să fie efectuată o autopsie medico-legală şi examene toxicologice, ce vor stabili în mod cert cauza şi mecanismul morţii.

În prezent sunt audiate mai multe persoane cu privire la aspectele relevante ale cauzei, a informat parchetul Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici