Peter Gabriel aduce cea mai amplă producţie indoor organizată la Bucureşti, pe 8 mai, la Romexpo - VIDEO

Concertul pe care Peter Gabriel îl va susţine, pe 8 mai, în Pavilionul Central Romexpo se anunţă a fi cea mai amplă producţie indoor organizată vreodată la Bucureşti, potrivit organizatorilor evenimentului, Emagic.

383 afișări
Imaginea articolului Peter Gabriel aduce cea mai amplă producţie indoor organizată la Bucureşti, pe 8 mai, la Romexpo - VIDEO

Peter Gabriel aduce cea mai amplă producţie indoor organizată la Bucureşti, pe 8 mai, la Romexpo - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Recunoscut pentru pasiunea sa pentru efectele vizuale speciale, Peter Gabriel a fost întotdeauna un inovator nu doar în muzică, ci şi la nivel de imagine, lăsându-şi amprenta stilistică atât în clipuri, cât şi în scenografia show-urilor sale live. Cel mai recent turneu, intitulat "Back to Front", este o nouă dovadă a ambiţiilor artistului de a împinge tot mai mult barierele convenţionalului, acesta reuşind să pună în scenă un spectacol impresionant în care tehnica de ultimă oră joacă rolul principal.

Turneul "Back to Front", ce promovează noul album "So", lansat recent într-o ediţie aniversară, reprezintă pentru artist nu doar şansa reîntâlnirii cu vechii colegi de scenă alături de care colinda mapamondul în urmă cu 25 de ani, ci şi un nou prilej de experimente tehnologice inedite, dându-i ocazia de a oferi şi de această dată fanilor săi un spectacol nemaivăzut.

Designul iniţial al show-ului a fost discutat de Peter Gabriel cu Gary Trew, production manager, şi Rob Sinclair, unul dintre cei mai apreciaţi designeri de lumini din lume, recunoscut pentru producţiile unor artişti ca Adele, Miley Cyrus, Queen & Adam Lambert, Pet Shop Boys, Goldfrapp şi Mumford & Sons. Una dintre ideile de bază a fost aceea de a combina elemente vechi, clasice, cu tehnologia de ultimă oră, iar rezultatul a fost impresionant, creând unul dintre cele mai spectaculoase show-uri de sală. S-au folosit imprimante 3D, scannere speciale, generatoare de imagini tridimensionale, ecrane "multigesture touch", dar şi construcţii impresionante. Cele cinci reflectoare suspendate pe braţe de macarale uriaşe, operate manual, reprezintă unul dintre elementele centrale ale producţiei, creând impresia unei coregrafii inedite cu roboţi gigantici ce cântăresc cinci tone. Totodată, structura elicoidală utilizată pentru partea centrală a scenei, precum şi proiecţiile 3D afişate pe ecranele de fundal crează un efect vizual suprarealist, completat de jocurile de lumini bine integrate în scenografia show-lui. Scena are dimensiuni foarte mari pentru o construcţie indoor, având 20 de metri deschidere şi 15 metri adâncime, pentru ridicarea ei fiind necesare aproximativ 50 de persoane specializate şi opt ore de muncă.

Concertul de pe data de 8 mai, de la complexul Romexpo din Bucureşti, este primul show susţinut de Peter Gabriel la Bucureşti. Biletele sunt disponibile în continuare, în număr limitat, pe www.myticket.ro, www.iabilet.ro, în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi la casa de bilete a Sălii Palatului, mai multe sectoare fiind deja sold-out.

Recent inclus în The Rock and Roll Hall of Fame, Peter Gabriel este unul dintre artiştii internaţionali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovaţie şi versatilitate. Cu şase premii Grammy, trei Brit Awards şi alte 13 trofee MTV Video Music, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenţi artişti din industria muzicală internaţională, fiind recunoscut ca atare şi la BMI London Awards, odată cu acordarea trofeului BMI Icon pentru întreaga activitate.

Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odată cu primele concerte ale formaţiei, devenind tot mai cunoscut datorită costumaţiilor nonconformiste şi a poveştilor improvizate înaintea fiecărei piese din set-list. După opt ani petrecuţi alături de membrii Genesis, Peter s-a hotărât să-şi continue drumul în muzică pe cont propriu, decizie ce avea să-i aducă un succes nebănuit. Dacă primele patru albume lansate după despărţirea de trupă l-au ajutat să-şi definească traiectoria muzicală, cel de-al cincilea material, intitulat "So", a fost cel care i-a adus succesul internaţional, consacrându-l drept un artist complet.

Răsplătit cu nenumărate discuri de platină, atât în Statele Unite ale Americii, cât şi pe continentul european, albumul "So" a fost privit ca o adevărată revelaţie încă din primele zile de la apariţie, ajungând pe prima poziţie în UK Album Chart şi pe locul al doilea în Billboard 200 US.

"Sledgehammer", "Big Time", "In Your Eyes" şi "Don't Give Up", un duet emoţionant cu Kate Bush, sunt doar câteva dintre hiturile care au urcat rapid în clasamentele internaţionale. "Sledgehammer" a fost, de altfel, şi piesa cu care Peter Gabriel şi-a detronat foştii colegi din trupa Genesis, ocupând prima poziţie în topul din Statele Unite ale Americii. Single-ul s-a bucurat şi de un videoclip special care a stabilit noi standarde de creaţie vizuală în industria muzicală. Acesta a câştigat nouă MTV Video Music Awards în 1987, record ce rămâne încă în picioare, devenind totodată şi cel mai difuzat clip din istoria MTV. Succesul albumului i-a mai adus lui Peter Gabriel două trofee Brit la categoriile "cel mai bun artist" şi "cel mai bun clip britanic" pentru "Sledgehammer", plus două nominalizări la Grammy.

Pasiunea pentru animaţii şi efecte speciale a devenit treptat una dintre caracteristicile carierei sale, ideile ingenioase puse în practică odată cu fiecare nou clip aducându-i tot mai multe premii. De altfel, trei dintre statuetele Grammy din palmaresul său sunt pentru categoria video: "cel mai bun clip scurt" în 1993 şi 1994, pentru "Digging in the Dirt", respectiv "Steam", şi "cel mai bun clip lung", pentru "Secret World Live", în 1996. Însă, dincolo de viziunile artistice inovatoare în materie de grafică, Peter Gabriel este un muzician complex, interpret şi compozitor care şi-a pus amprenta de-a lungul carierei solo pe nouă albume de studio, trei albume live, patru soundtrack-uri şi alte patru compilaţii, plus peste 35 de single-uri.

În toamna anului 2012, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la apariţia albumului "So", Peter Gabriel a decis să remasterizeze piesele incluse iniţial pe celebrul material discografic, lansând o ediţie specială disponibilă în trei formate: CD simplu, set ce include atât albumul "So", cât şi două alte CD-uri "Live in Athens 1987", nepromovate până acum, şi deluxe box, în ediţie limitată, care, pe lângă album şi cele două CD-uri "Live in Athens 1987", conţine şi materialul "So DNA" care ilustrează mai multe etape din procesul de creaţie şi inregistrare a albumului. Această lansare a fost urmată de turneul mondial care a readus pe scenă cele mai cunoscute piese din repertoriul Peter Gabriel. Acesta se anunţă a fi şi ultimul turneu al artistului din perioada imediat următoare, Peter anunţându-şi deja intenţia de a lua o pauză pentru a se putea dedica în totalitate vieţii de familie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici