Phil Rudd, fostul toboşar al trupei AC/DC, arestat încă o dată în Noua Zeelandă

Phil Rudd, fostul toboşar al trupei AC/DC, a fost încă o dată arestat în Noua Zeelandă, sâmbătă seară, la doar zece zile după ce a fost condamnat la opt luni de arest la domiciliu pentru posesie de droguri şi pentru că a ameninţat o persoană cu moartea.

827 afișări
Imaginea articolului Phil Rudd, fostul toboşar al trupei AC/DC, arestat încă o dată în Noua Zeelandă

Phil Rudd (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul toboşar al trupei AC/DC a fost arestat şi este ţinut în custodie, a declarat Craig Tuck, avocatul rockerului australian, potrivit theguardian.com.

Acesta a mai spus că Rudd se va prezenta, luni dimineaţă, la judecătoria din Tauranga.

Reprezentanţii Poliţiei din regiunea Bay of Plenty au spus că nu au voie să ofere informaţii despre cazuri individuale şi nu au confirmat arestul lui Rudd.

În urmă cu zece zile, Phil Rudd a fost condamnat de către judecătoria din Tauranga la opt luni de arest la domiciliu pentru posesie de droguri şi pentru că a ameninţat o persoană cu moartea.

Phil Rudd urma să-şi ispăşească pedeapsa în vila sa de pe malul mării din oraşul Tauranga, Noua Zeelandă, iar judecătorul Thomas Ingram, cel care a pronunţat sentinţa în cazul său, l-a avertizat pe fostul toboşar al AC/DC că va merge la închisoare dacă nu va respecta condiţiile impuse de instanţă.

Phil Rudd, în vârstă de 61 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de droguri, în aprilie, într-un tribunal din Noua Zeelandă, după cum a dezvăluit la momentul respectiv avocatul rockerului australian.

Pe perioada judecării procesului său, Phil Rudd a fost eliberat pe cauţiune şi s-a aflat sub control judiciar, după ce fusese arestat în noiembrie 2014.

Rockerul şi-a schimbat declaraţia iniţială - în decembrie 2014 a pledat nevinovat -, recunoscându-se vinovat la acuzaţiile de ameninţare cu moartea şi posesie de canabis şi amfetamine.

Un al doilea cap de acuzare, ordonarea unui dublu asasinat, care se pedepseşte cu şapte ani de închisoare în Noua Zeelandă, a fost retras din cauza lipsei de dovezi.

În tribunalul din Tauranga, un oraş aflat la 200 kilometri de Auckland, rockerul a spus că accesul lui de furie a fost cauzat de o serie de evenimente care au împiedicat lansarea albumului său solo.

"Această chestiune constă pur şi simplu într-o conversaţie telefonică furioasă. Asta a fost tot", a declarat Craig Tuck, avocatul rockerului australian.

Potrivit site-ului de ştiri Sunlive, Rudd ar fi încercat să determine asasinarea a două persoane şi a ameninţat-o cu moartea pe una dintre ele, la sfârşitul lunii septembrie.

Intervenţia poliţiştilor în cazul său a fost determinată de informaţii primite din partea unui cetăţean, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Phil Rudd s-a născut în Australia, dar locuieşte în oraşul Tauranga, din Noua Zeelandă, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. Toboşarul a revenit în grupul hard rock în 1994, dar a rămas să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant.

El nu participă la actualul turneu mondial al trupei AC/DC, iar locul său a fost luat de Chris Slade, un fost toboşar al formaţiei australiene.

Chris Slade a fost toboşarul trupei AC/DC din 1989 până în 1994 şi a luat parte la înregistrările pentru albumul "The Razor's Edge".

Înfiinţată în 1973, în Australia, de fraţii Malcoln şi Angus Young, trupa AC/DC a lansat de curând un nou material discografic, intitulat "Rock or Burst". Acesta este primul album de studio al trupei australiene după discul "Black Ice", din 2008. Malcolm Young, care suferă de demenţă, a fost înlocuit la chitară ritmică de nepotul său, Stevie Young, pentru a acompania solo-urile de chitară ale lui Angus Young, ultimul membru fondator încă prezent în componenţa formaţiei.

Turneul mondial de promovare a noului album - "Rock or Burst Tour" - a debutat printr-o secţiune europeană care a fost deschisă de un concert la Arnhem, în Olanda, pe 5 mai. Înainte de această dată, AC/DC a susţinut două concerte în calitate de cap de afiş la Festivalul Coachella din Statele Unite, pe 10 şi 17 aprilie. Trupa australiană a interpretat single-ul care dă titlul acestui disc, "Rock or Bust", alături de celebrul ei cântec "Highway to Hell", în deschiderea celei de-a 57-a ediţii a galei Grammy Awards, marcând cu această ocazie prima sa prezenţă la televiziunea americană, în direct, după o pauză de 14 ani.

Într-o carieră de peste patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" şi "For Those About to Rock (We Salute You)". Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa AC/DC a susţinut, în mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul "Black Ice", care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după "Stiff Upper Lip", susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici